Πέτσας για τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου: Μπαίνει τέλος στην εποχή των δισταγμών – ΒΙΝΤΕΟ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ δήλωσε ότι “είμαστε σε μία περίοδο που μπαίνει τέλος στην εποχή των δισταγμών”

“Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε σε μία περίοδο που μπαίνει τέλος στην εποχή των δισταγμών. Η Ελλάδα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οριοθέτησε θαλάσσιες ζώνες με την Ιταλία και μία μερική οριοθέτηση με την Αίγυπτο. Δείχνει αποφασισμένη να τερματίσει τις εκκρεμότητες πολλών δεκαετιών και προχωρά πάντα με γνώμονα τις σχέσεις καλής γειτονίας, το Διεθνές Δίκαιο και συγκεκριμένα το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας”, είπε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σχολιάζοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο βεβιασμένες κινήσεις και δημιουργία ‘επικίνδυνων προηγουμένων’, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: “Μετά από 13 γύρους διαπραγματεύσεων και 15 χρόνια συζητήσεων με την Αίγυπτο, όποιος νομίζει ότι είναι κάτι βεβιασμένο μάλλον έχει διαφορετικό χρόνο μέτρησης. Όσον αφορά το θέμα των σημείων ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσωπικά έχει πλήρη ενημέρωση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στην τελευταία τους συνάντηση στη Βουλή και τα αρμόδια πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλήρη και καθημερινή ενημέρωση από τη διπλωματική σύμβολο του Πρωθυπουργού. Επομένως δεν υπάρχει κανένα θολό σημείο και κανένα θέμα το οποίο να μην είναι σε γνώση τουλάχιστον της αξιωματικής αντιπολίτευσης… Μιλάμε για ένα πολύ τολμηρό βήμα, για κάτι το οποίο διεμβολίζει το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο”.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ