Στην Ελευσίνα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Αρχηγό ΓΕΝ για την ΤΠΚ 7 «ΒΛΑΧΑΚΟΣ»

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα δώσει το «παρών» αύριο, Τετάρτη, με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, όπου θα πέσει στο νερό η ΤΠΚ7 «ΒΛΑΧΑΚΟΣ», που όπως γράψαμε αποκλειστικά στο enikos.gr από το πρωί βρίσκεται στην τελική φάση της καθέλκυσης.

Η παρουσία του Νίκου Παναγιωτόπουλου δεν είναι για λόγους επικοινωνίας αλλά ουσίας. Όταν στην πρόσφατη τελετή ένταξης του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «Ηρακλής» στο Πολεμικό Ναυτικό – δωρεά του ιδρύματος Λασκαρίδη – είπαν προς τον υπουργό ότι «δεν φτάνουν μόνο οι δωρεές και τα πλοία υποστήριξης, θέλει και κανόνια το Ναυτικό» ο υπουργός είχε απαντήσει «θα έρθουν και τα κανόνια, σύντομα». Και η αλήθεια είναι ότι χάρη στην πίεση του ίδιου του υπουργού προς τους εργαζόμενους των ναυπηγείων φτάσαμε στο σημείο όχι μόνο να ξυπνήσει τα πατριωτικά τους αντανακλαστικά αλλά και να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες. Έτσι, μετά την ταχεία παράδοση της ΤΠΚ6 «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών καθελκύεται και η ΤΠΚ7 «ΒΛΑΧΑΚΟΣ», μετά από παλινωδίες ετών.

Βεβαίως, σε αυτό έχει συμβάλλει και η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στην αμερικανική ΟΝΕΧ, που έχει και τα ναυπηγεία Νεώριου Σύρου. Το σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων έχει δώσει άλλη πνοή στους εργαζόμενους, οι οποίοι βλέπουν μετά από χρόνια δοκιμασιών φως στην άκρη του τούνελ. Έχουν λάβει δεσμεύσεις για καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους (και όχι μέρους, όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε) και για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Μάλιστα, οι οφειλές που αφορούν δεδουλευμένα χρόνων θα καταβληθούν άμεσα από την νέα διοίκηση, με τις ευλογίες των ΗΠΑ.

Όπως έχει αποκαλύψει πρώτος ο enikos.gr, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνας Τζέφρι Πάιατ έχει συμβάλλει τα μέγιστα στο επενδυτικό σχέδιο για την ανασύσταση των ναυπηγείων της Ελευσίνας, μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη. Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει ο κος Πάιατ σε δηλώσεις του, στην Ελευσίνα θα γίνονται και εργασίες συντήρησης του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την Στρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι σημαντικό ρόλο στην νέα εποχή της Ελευσίνας διαδραματίζει η DFC.

H DFC είναι ο Αμερικανικός Κρατικός Οργανισμός Χρηματοδότησης, που στηρίζει επενδύσεις με κεφάλαια, απαραίτητα για την ανάπτυξη πολυδάπανων proctects, που μπορούν να αποτελέσουν οδηγό ουσιαστικής οικονομικής ανάπτυξης και μεγέθυνσης του ΑΕΠ της χώρας όπου πραγματοποιούνται τα έργα.

Στην αυριανή άτυπη τελετή καθέλκυσης, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, θα παρευρίσκονται ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης καθώς και ο πρόεδρος της ΟΝΕΧ, Πάνος Ξενοκώστας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ