Το μήνυμα Χαρδαλιά: Φόρεσε μάσκα στην ενημέρωση για τον κορονοϊό

Έκτακτη ενημέρωση για τον κορονοϊό μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων πραγματοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας νέα αυστηρότερα μέτρα για να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά και εξάπλωσή του. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την επέκταση της χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των εκκλησιών, ενώ ισχυρή σύσταση υπάρχει για χρήση της και στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν μπορούν να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας και στις περιπτώσεις όπου υπάρχει πολύς συγκεντρωμένος κόσμος. Πρώτος μάλιστα, ο ίδιος ο Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε το μήνυμα για την ανάγκη προστασίας από τον κορονοϊό και της χρήσης της μάσκας, φορώντας και εκείνος μάσκα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης. Ήταν η πρώτη φορά όπως τονίζουν οι πιο παρατηρητικοί που ο υφυπουργός φόρεσε μάσκα στις ενημερώσεις, είτε αυτές που κάνει μόνος του το τελευταίο διάστημα ή παλαιότερα μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ανακοίνωση των μέτρων, “παρακολουθούμε καθημερινά όλα τα δεδομένα που υπάρχουν σε σχέση με τα επιδημιολογικά φορτία. Προσαρμόζουμε τη στρατηγική μας σε κάθε αλλαγή των δεδομένων και ανάλογα με τις εξελίξεις είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε διάφορα μέτρα, εργαλεία που ανταποκρίνονται στο είδος της διασποράς και απαντούν στα ποιοτικά και χωροταξικά χαρακτηριστικά των κρουσμάτων πάντα με γνώμονα να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, την υγεία των πολιτών. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται χαλάρωση ως προς την τήρηση των μέτρων και φαινόμενα συγχρωτισμού και συνωστισμού τα οποία αποτυπώνονται στην αυξητική τάση των κρουσμάτων μας καθημερινά».

Παράλληλα σημείωσε: «‘Όπως σε όλη την προηγούμενη φάση, καθοριστικό παράγοντα στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας διαδραμάτισε η ευθύνη των πολιτών, η ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς. Αυτό ήταν, αυτό είναι το μυστικό επιτυχίας της Ελλάδας και πρέπει και σε αυτή τη φάση όλοι μας να δείξουμε την ίδια υπευθυνότητα την ίδια εγρήγορση. Μπαίνουμε λοιπόν όλοι σε επιφυλακή χωρίς πανικό, αλλά με ευθύνη και κυρίως με συνέπεια, αφήνουμε πίσω τα φαινόμενα χαλάρωσης και ακολουθούμε πιστά τους κανόνες. Στόχος όλων μας, όπως έχουμε πει πολλές φορές, μέχρι να κερδίσουμε οριστικά τον πόλεμο πρέπει να είναι να μην χρειάζεται να ληφθούν άλλα μέτρα και για να γίνει αυτό πρέπει να τηρούμε πιστά αυτά που ισχύουν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ