Δένδιας: Γιατί φόρεσα μάσκα του Παναθηναϊκού – Στηρίζω Ολυμπιακό με τη Γουλβς – ΒΙΝΤΕΟ

Με αφορμή τη μάσκα με το σήμα του Παναθηναϊκού που φόρεσε ο Νίκος Δένδιας υποδεχόμενος την Ισπανίδα ομόλογό του, ο Δημήτρης Κοτταρίδης στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ θέλησε να τον αποχαιρετήσει μετά το τέλος της συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή, φορώντας μάσκα με το σήμα του Ολυμπιακού.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε: “Αν φοράτε τη μάσκα ενόψει του αγώνα της 6/8 μεταξύ του Ολυμπιακού με τη Γουλβς κι εγώ μαζί σας, παίζει ελληνική ομάδα. Θα είμαστε με τον Ολυμπιακό. Θα σας πω την ιστορία πίσω από αυτό. Έχω μια προσωπική σχέση με την Ισπανίδα συνάδελφο, επειδή έχω προσωπικές σχέσεις με όλους τους συναδέλφους υπουργούς, και αυτή και η οικογένειά της και αυτή και η οικογένειά της έχουν συγκεκριμένες προτιμήσεις με ομάδα που οι φίλαθλοί της έχουν σχέση με τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να σας πω ότι οι προσωπικές σχέσεις και η αθλητική διπλωματία είναι κομμάτι τους, η προσωπική διπλωματία έχει πολύ μεγάλη σημασία το δέσιμο των ανθρώπων μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τη χώρα”.

Εξηγώντας αυτήν την άποψή του για την προσωπική διπλωματία που σχετίζεται με την αθλητική σημείωσε: “Όταν είχε έρθει στην Αθήνα ο Ούγγρος υπουργός μου είχε φέρει δώρο μανικετόκουμπα με τον Φέρενς Πούσκας και για να του επιστρέψω τη χειρονομία θα του κάνω δώρο μανικετόκουμπα με τον Λάγιος Ντέταρι, τον επόμενο θρύλο της Ουγγαρίας που έπαιξε στην Ελλάδα. Η δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων έχει μεγάλη σημασία στη διπλωματία” και υπογράμμισε “είμαι υπέρ τη άποψης να είσαι σοβαρός και να κάνεις τη δουλειά σου και να μην είσαι σοβαροφανής”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ