Αποκάλυψη για τον πραγµατογνώµονα της Πυροσβεστικής για το Μάτι: Φοβόταν για τη ζωή του

Της Άννας Κανδύλη

Την προστασία της σωµατικής του ακεραιότητας από τα αρµόδια όργανα της πολιτείας ζητούσε ο επιπυραγός ∆ηµήτρης Λιότσιος, ήδη από τον περασµένο Σεπτέµβριο.

Στην αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις 16 Σεπτεµβρίου του 2019, ο αξιωµατικός της Πυροσβεστικής περιγράφει το «περίεργο» πρόβληµα που παρουσιάστηκε στη µηχανή του στις 3 Σεπτεµβρίου του 2019, το οποίο θα µπορούσε να τον στείλει στον «άλλο κόσµο». Κάποιο ανθρώπινο χέρι, όπως κατέληξε και η αντιπροσωπεία, είχε «πειράξει» το παξιµάδι ασφαλείας του πίσω άξονα, µε συνέπεια -κι ενώ ήταν εν κινήσει- να φύγει η αλυσίδα. Ευτυχώς, όπως λέει ο ίδιος στην αναφορά του, τη στιγµή που έγινε αυτό κινούνταν µε πολύ µικρή ταχύτητα. Η δολιοφθορά σηµειώθηκε 15 ηµέρες πριν από την επίµαχη συνοµιλία του µε τον τέως αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώµατος Βασίλη Ματθαιόπουλο, ο οποίος τον πίεζε να «µαγειρέψει» την πραγµατογνωµοσύνη του για την τραγωδία στο Μάτι µε τους 102 νεκρούς, ώστε να µην αποδίδονται ευθύνες σε πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η αναφορά

Όπως περιγράφει στην αναφορά του ο ∆. Λιότσιος: «Την 3η/3/2019, ηµέρα Κυριακή, κατά τις πρωινές προς µεσηµβρινές ώρες, ξεκίνησα από την οικία µου στη Νέα Φιλαδέλφεια µε την ιδιωτική µου µοτοσικλέτα για να µεταβώ αρχικά στη Λέσχη Αξιωµατικών στη ΓΑ∆Α (λεωφ. Αλεξάνδρας) για φαγητό και εν συνεχεία για βόλτα µε τη µοτοσικλέτα µου. Όπως και έκανα µετά την αποµάκρυνσή µου από τη ΓΑ∆Α, µετέβηκα στο κέντρο της Αθήνας κάνοντας βόλτα και πίνοντας καφέ µέχρι τις απογευµατινές έως τις βραδινές ώρες, ώσπου αποφάσισα να γυρίσω στην οικία µου…

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ