Διευκρινίσεις του Πάιατ για τα “αμφισβητούμενα ύδατα” έπειτα από σχόλιο του Νίκου Χατζηνικολάου

Η τοποθέτηση του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ για το Καστελλόριζο προκάλεσε την παρέμβαση του Νίκου Χατζηνικολάου. Όπως είναι γνωστό ο Τζέφρι Πάιατ τόνισε μεταξύ άλλων ότι “το Καστελλόριζο έχει υφαλοκρηπίδα και δικαιώματα ΑΟΖ”, ενώ σχολιάζοντας την αναφορά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε “αμφισβητούμενα νερά”, υπογράμμισε :«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ο όρος “αμφισβητούμενα” αναφέρεται απλώς σε περιοχές όπου περισσότερες από μία χώρες προβάλλουν θαλάσσιες διεκδικήσεις».

“Ενημερώστε επειγόντως τους προϊσταμένους σας στο State Department”, έγραψε ο Νίκος Χατζηνικολάου και πρόσθεσε σε δεύτερο tweet: “Αμφισβητούμενα ύδατα λέει η ανακοίνωση του υπουργείο σας των Εξωτερικών. Η τουρκική Navtex αναφέρεται και σε τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας… Πώς ακριβώς αμφισβητούνται αυτά;”.

Και κατέληξε ο Νίκος Χατζηνικολάου: “Οι δικές σας θέσεις κύριε Πρέσβη είναι δίκαιες,καθαρές και ενισχύουν τη διεθνή νομιμότητα.Ευχόμαστε να υιοθετηθούν πλήρως και χωρίς «αστερίσκους» από την αμερικανική κυβέρνηση.Η ελληνική υφαλοκρηπίδα δεν είναι… «διαφιλονικούμενη»”.

Ο Τζέφρι Πάιατ απάντησε λίγο αργότερα με tweet στον Νίκο Χατζηνικολάου στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: “Οι δηλώσεις μου αντιπροσωπεύουν και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ως πρέσβης δεν ενεργώ ανεξάρτητα. Όταν μιλώ, μιλώ για τις ΗΠΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ