Μάρκου στον Realfm 97,8 για το επεισόδιο στη Βουλή: Η αντίδρασή μου ήταν έντονη, δεν έχω μετανιώσει

Στο επεισόδιο που έγινε χθες στη Βουλή και στη φράση και τη χειρονομία του, που προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις και οδήγησαν στον αποκλεισμό του από τη συζήτηση στην Ολομέλεια, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή των Γ. Χουδαλάκη – Ιωσ. Καλαμαράκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι “εντελώς ξαφνικά και χωρίς να του έχω απευθυνθεί ή να έχω κάνει κάποιον υπαινιγμό, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος άρχισε να φωνάζει ότι είμαι διαπλεκόμενος, ότι έχει πολλά ράμματα για τη γούνα μου, έχω φτιάξει επιτροπές που με φτιάχνουν υπαινισσόμενος ό,τι θέλει και καταγγέλλοντάς με ως άρχοντα της διαπλοκής. Όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν μπορώ να το ανεχτώ με τίποτα και ούτε πρόκειται να το ανεχτώ και στο μέλλον”. Συμπλήρωσε στη συνέχεια ότι σε πρώτη φάση ο ίδιος δεν έδωσε σημασία “αλλά συνέχιζε επί 3λεπτο, 4λεπτο ενώ εγώ έβγαινα από τη Βουλή…”. “Όταν εις επήκοον πολλών βουλευτών φωνάζει ότι είμαι διαπλεκόμενος, αυτό το πράγμα δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι” είπε ο κ. Μάρκου και συμπλήρωσε πως “ομολογώ ότι η αντίδρασή μου ήταν έντονη”. Ερωτηθείς εάν το έχει μετανιώσει, απάντησε “όχι”.

Σχετικά με τη φράση που χρησιμοποίησε, σημείωσε πως είπε “τι μιλάς εσύ που είσαι ανοικτός” για να διευκρινίσει ότι εννοούσε “πολιτικά ανοικτός”. Αναφορικά με τις κινήσεις του σώματός του, τόνισε πως “καθένας ερμηνεύει όπως ένα έργο αφηρημένης τέχνης. Με τις κινήσεις μου οι χυδαίοι διάβασαν χυδαιότητα κάποιοι άλλοι δεν διάβασαν τίποτα συγκεκριμένο”.

“Αν δείτε πάλι το βίντεο θα δείτε ότι η πρώτη αντίδραση του προέδρου της Βουλής ήταν ‘δεν είδα δεν άκουσα τίποτα’. Μετά έτρεξαν κάτι παρακεντέδες και του είπαν να κάνει αυτό που έκανε”, είπε περιγράφοντας τα όσα ακολούθησαν.

Εξήγησε στη συνέχεια πως έγινε μία “πολιτική συμφωνία με την Όλγα Γεροβασίλη” επειδή το διακύβευμα της Ολομέλειας ήταν πολύ πιο σοβαρό και θα ακολουθούσε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την αίθουσα και να εκτονωθεί η κατάσταση.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως “επειδή δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου, οποιοσδήποτε αφήσει κάποιον υπαινιγμό ότι είμαι διαπλεκόμενος, έχω σχέση με τη διαπλοκή θα είμαι αμείλικτος με κάθε τρόπο”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ