Τουρκικά ΜΜΕ: Πώς σχολιάζουν τη δήλωση Βορίδη για το μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ – ΦΩΤΟ

Στο επίκεντρο επικριτικών σχολίων και αντιδράσεων του τουρκικού Τύπου βρέθηκε ο Μάκης Βορίδης. Στην Τουρκία, η οποία συνεχίζει να προκαλεί με κάθε τρόπο την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα, ειδικά μετά την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, δεν “άρεσε” η δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι το μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να μετατραπεί σε μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του Ελληνισμού.

Ο Μάκης Βορίδης μιλώντας το Σάββατο, στο MEGA χαρακτήρισε “άθλια” την απόφαση Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και είπε ότι “χρειάζονται απαντήσεις από την διεθνή κοινότητα και φυσικά από την Ελλάδα». Σε ερώτηση για το είδος των απαντήσεων που πρέπει να δοθούν από ελληνικής πλευράς, ο κ. Βορίδης απάντησε πως ένα από αυτά που μπορούν να γίνουν άμεσα και θα ήταν μια κίνηση «εξόχως συμβολική», έχει να κάνει με το μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη και τη μετατροπή του σε μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του Ελληνισμού. «Θεωρώ ότι μπορεί και πρέπει να γίνει άμεσα» είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή σχολιάζεται έντονα από πολλά ΜΜΕ της γείτονος χώρας. Συγκεκριμένα, η Sabah μιλά για “σκανδαλώδη” και “υπερβολική” πρόταση του Έλληνα υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι θυμωμένη μετά την απόφαση για την Αγία Σοφία. Για “πρόταση- σκάνδαλο” κάνει λόγο και η Milliyet, ενώ η Hurriyet αναφέρει ότι ο Έλληνας υπουργός “υπερέβη τα όρια” με την πρότασή για το μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ.

Hurriyet

Sabah

Milliyet

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ