Τσίπρας σε Μητσοτάκη για λίστα Πέτσα: Να πάρετε πίσω το πρόγραμμα της ντροπής

Ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, με αιχμή τη “λίστα Πέτσα” για την καμπάνια του “Μένουμε Σπίτι”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις, που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στο Κοινοβούλιο, με τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ, λέγοντας πως “στο ερώτημα γιατί επιχειρείτε τώρα αυτή την αντιδραστική τομή, η απάντηση είναι προφανής κατ’ εμέ: Γιατί φοβάστε κύριε Μητσοτάκη. Παρά τα εκατομμύρια που μοιράζετε -κρατικό χρήμα, δημόσιο χρήμα- για να σας φιλοτεχνούν ως κυρίαρχο και άτρωτο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”.

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: “Πόση αυτογελοιοποίηση μπορείτε να αντέξετε κύριε Μητσοτάκη; Ανακοινώσατε με δύο μήνες καθυστέρηση τη λίστα της ντροπής που αποδεικνύει ότι μοιράσατε 20 εκατ. ευρώ των Ελλήνων φορολογούμενων στο πίσω γραφείο του Μαξίμου -ξέρετε αυτό μπαίνοντας στο ισόγειο πίσω από τη σκάλα- εκεί τα μοιράσατε λες και ήταν λεφτά της οικογένειάς σας. Και τα μοιράσατε σε όποιον σας αρέσει, χωρίς κανένα κριτήριο. 20 εκατ. ευρώ λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων, δημόσιο χρήμα. Και 1% μόνο για ξεκάρφωμα σε μη φιλοκυβερνητικά Μέσα. Τα υπόλοιπα χωρίς κανένα κριτήριο με μοναδικό στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης”.

Στους ίδιους υψηλούς τόνους συνέχισε λέγοντας προς τον Πρωθυπουργό: “Είχατε το θράσος προχθές να δηλώσετε ότι δεν τα μοιράσατε εσείς αλλά η εταιρεία στην οποία τα αναθέσατε. Μόνο που είναι η ίδια εταιρεία που έχει αναλάβει την προεκλογική σας καμπάνια. Δεν ντρέπεστε κύριε Μητσοτάκη να λέτε τόσο χοντρά ψέματα στον ελληνικό λαό. Σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεστε;”.

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: “Και ήρθε όμως χθες και το απόγειο της γελοιοποίησης, η απόφαση του κυρίου Μαρινάκη να σας τα γυρίσει πίσω τα χρήματα αυτά, αυτά που αντιστοιχούσαν κατά τη δική σας εκτίμηση στα δικά του Μέσα. Τι έγινε; Δεν την κάνατε καλά τη μοιρασιά; Σε κάθε περίπτωση κύριε Μητσοτάκη δεν είστε μόνο εκτεθειμένος μετά το χθεσινό. Είστε και καταγέλαστος. Και δεν έχετε άλλη επιλογή από το να πάρετε πίσω όχι μόνο τα λεφτά του κυρίου Μαρινάκη, αλλά όλα τα λεφτά, χρήματα των φορολογουμένων που μοιράσατε χωρίς ντροπή σε ΜΜΕ για να σας φιλοτεχνούν το προφίλ”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση “να πάρετε πίσω το πρόγραμμα της ντροπής και με όρους διαφάνειας, αξιοκρατίας, με πραγματικά κριτήρια τους εργαζόμενους, την αναγνωσιμότητα, την τηλεθέαση. Αν θέλετε να δώσετε διαφημιστική πίτα υπάρχουν όροι που προβλέπει ένα δημοκρατικό πλαίσιο, με διαφάνεια, με λογοδοσία, όχι έτσι όμως τα λεφτά των φορολογουμένων” και κατέληξε με την επισήμανση ότι “φαντάζομαι ότι θα δώσετε κάποια στιγμή απαντήσεις”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ