Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικής για τον Νίκο Παππά

Τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε χαρακτηριστικά “είναι απαράδεκτο ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να λοιδορεί την πατρίδα μας στο εξωτερικό. Την ώρα που η Ελλάδα ανακτά το κύρος της και αναγνωρίζεται διεθνώς, ως χώρα πρότυπο στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης του κορονοϊού, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να την εκθέσει”.

Όπως πρόσθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος “είναι προφανές πως ο πανικός που τον κατέλαβε μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις, τον σέρνει σε νέες πολιτικές αθλιότητες. Φαίνεται ταυτόχρονα, ότι με ακρότητες και ακατάσχετο υβρεολόγιο, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να επιβάλει σιωπή στο εσωτερικό του κόμματός του, να πολώσει, να φανατίσει και να σπείρει τοξικότητα στο πολιτικό σύστημα. Όταν, όμως, μιλά για «διεφθαρμένο κόμμα», ο κόσμος καταλαβαίνει. Και κοιτάζει στην αυλή του «μαγαζιού» και των «παραμάγαζων». Όταν μιλά για επιθέσεις -έτσι τις χαρακτήρισε- που αφορούν το κόμμα και όχι ένα πρόσωπο, δεν αποκρούει, αλλά διαχέει στους συντρόφους του τις ευθύνες για τα καταγγελλόμενα. Όταν ταυτίζεται και ταυτίζει το κόμμα του με τον κ. Παππά, δεν τον καλύπτει. Αποκαλύπτει εξάρτηση και πολιτική συνενοχή. Όταν αποφεύγει να απαντήσει για την ουσία, δεν απαλλάσσεται, αλλά διευρύνει το πολιτικό κατηγορητήριο που αναπτύσσεται σε βάρος του στην αντίληψη των πολιτών. Αντί για προσχηματικές υπεκφυγές, αντί για ύβρεις και κραυγές σε βάρος της χώρας, περιμένουμε απαντήσεις για την ταμπακΙέρα”.

Για το ενδεχόμενο εξεταστικής για Παππά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το θέμα εξεταστικής επιτροπής για να διερευνηθεί η υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. Παράλληλα ο κ.Πέτσας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επεκταθεί και στον πρώην Πρωθυπουργό η εξεταστική. Συγκεκριμένα απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ.Πέτσας ανέφερε:

«Είμαστε στη φάση αποτύπωσης της πολιτικής ευθύνης και ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί και να μην υπεκφεύγει. Το νομικό σκέλος της υπόθεσης αφορά τη Δικαιοσύνη. Μετά από τις εξελίξεις στη έρευνα από τη Δικαιοσύνη, θα δούμε πώς θα μεταφερθεί στη Βουλή. Εμείς εικάζουμε ότι θα μεταφερθεί». Προσέθεσε ότι «όλες οι επιλογές ακόμη και για εξεταστική είναι ανοιχτές» ενώ σε ερώτηση για το “εάν είναι ανοιχτά και για τον κ. Τσίπρα όσα ισχύουν για τον κ. Παππά” ο κ.Πέτσας απάντησε: «Ας μην βιαζόμαστε».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ