Κανέλλη στον Realfm 97,8: Η οικονομία πάσχει παγκοσμιοποιημένα και πανευρωπαϊκά

“Η οικονομία στην παγκοσμιοποιημένη της βάση πάσχει παγκοσμιοποιημένα και πανευρωπαϊκά. Αυτή τη στιγμή επειδή ο πλούτος είναι σε λίγα χέρια και σε λίγα έχει μεγαλώσει καλείται για μία φορά ο κόσμος να καταβάλει το μεγαλύτερο ποσοστό του μαρμάρου που πρέπει να πληρωθεί”, είπε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Η πεταχτή λάσπη είναι πολιτική τεχνική αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά, ουσιαστικά, βασανιστικά προβλήματα που υπάρχουν και είναι και μέσα στη φύση του συστήματος να χρησιμοποιείται το βρώμικο χρήμα, όχι επειδή είναι εξ ’ορισμού βρώμικο αλλά γιατί έχει βγει από την εκμετάλλευση του κόσμου, του κόπου των άλλων και να μοιράζεται έτσι ώστε να αποκτούνται και συνένοχοι βρώμας”, ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Κανέλλη και σημείωσε:

“Εμείς φωνάζαμε από τον Γενάρη του 2015, ‘προσέξτε καλά, δεν είναι αυτό που φαίνεται, βρείτε τη φάκα μην βλέπετε μόνο το τυρί’, οι άλλοι έβλεπαν το τυρί, το έβλεπαν ως αριστερό τυρί, τρύπες έχει το τυρί και δεν είναι παρά ελβετικές τραπεζικές… Από την άλλη μεριά να έχει και κάποιος ψευδαισθήσεις ότι ένας κοντινός συνεργάτης ενός Πρωθυπουργού που τον έφερε πραγματικά στην εξουσία, εγώ τον πρώτο καιρό αναρωτιόμουν ποιος είναι ο κ. Παππάς. Δεν τον είχα ξανακούσει”.

“Ο κορονοϊός είναι μία πανδημία, άρα το πώς θα την αντιμετωπίσουμε είναι ζήτημα πολιτικό. Η μάσκα είναι ένα εργαλείο, το πώς θα το χρησιμοποιήσουμε είναι ένα βαθιά γνωστικό ζήτημα. Τώρα το πώς θα διαφημίσουμε τη γνώση και ποιος θα πληρωθεί για να κάνει τη γνώση αυτό είναι θέμα επίσης πολιτικό. Δηλαδή, άμα κάποιος πουλάει 100 φύλλα και πάρει 100.000 κάποιος αξιολογεί 1.000 ευρώ το φύλλο του. Κάποιος το αξιολογεί και έχει την ευθύνη για αυτό. Εγώ δεν θα κρίνω τα φύλλα, θα κρίνω τον μοιράζοντα τα χρήματα. Δεν πιστεύω ότι η προδοσία του Ιούδα θα ήταν ακριβότερη, καλύτερη αν τα αργύρια δεν ήταν 30 και ήταν 40. Ο Ιούδας ήταν Ιούδας είτε ήταν 30, είτε ήταν 40 τα αργύρια”, πρόσθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ