Τσίπρας: Δεν έχω µάθει να λειτουργώ σαν χωροφύλακας ή παιδονόµος – Τι λέει για τις υποθέσεις Παππά-Παπαδημούλη

Θέση για όσα είδαν το φως δημοσιότητας σχετικά με τον Νίκο Παππά και τον Δημήτρη Παπαδημούλη, παίρνει ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής. Ερωτηθείς πόσο εύκολος ήταν ο χειρισμός των θεμάτων που προέκυψαν και συνδέονται με τη συζήτηση για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, από τη στιγμή που αφορούσαν κορυφαία στελέχη, απαντά: «Η ηθική της Αριστεράς και των ανθρώπων της είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα απέναντι σε ένα παλιό πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα και σε ένα πολιτικό προσωπικό – και δεν αναφέρομαι προφανώς σε όλους τους πολιτικούς μας αντιπάλους- που έχει κριθεί για το ήθος του. Ωστόσο αυτή η ηθική στάση κρίνεται καθημερινά. Δεν είναι ένα εισιτήριο διαρκείας. Και τα δικά μας στελέχη κρίνονται – και ορθά- πολύ πιο αυστηρά από τα στελέχη της Δεξιάς. Πιστεύω λοιπόν ότι ο Ιούνης δεν ήταν δύσκολος αλλά ουσιαστικός μήνας για εμάς. Γιατί με τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε τις επιθέσεις των αντιπάλων μας, αποδείξαμε αυτό το πλεονέκτημα. Δεν μείναμε στην άμυνα. Δεν ταμπουρωθήκαμε στο οχυρό της ανταπάντησης στο γνωστό ύφος : «Ναι αλλά εσείς …». Λειτουργήσαμε ως συλλογικότητα που στηρίζεται στην αξία της κριτικής και της αυτοκριτικής. Που εντοπίζει με θάρρος και ειλικρίνεια τα λάθη όχι για να τα κουκουλώσει αλλά για να μη τα επαναλάβει. Και αυτό είναι ίσως το ποιοτικά διαφορετικό στοιχείο που ενισχύει το ηθικό μας πλεονέκτημα απέναντι σε πολιτικούς αντιπάλους που δεν ανέλαβαν ποτέ καμία πολιτική ευθύνη. Ούτε για τη χρεοκοπία της χώρας, ούτε για το πάρτι στο χώρο της υγείας, ούτε για τίποτα. Απέναντι σε αντιπάλους που βάφτισαν τη Νοβάρτις σκευωρία και μετέτρεπαν τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών του Τσοχατζόπουλου, σε αριθμούς κινητών τηλεφώνων.»

Στην επισήμανση της δημοσιογράφου ότι κάποιοι ίσως και εντός του κόμματος θεωρούν ότι δεν εξαντλεί την αυστηρότητά του απέναντι σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: «Δεν έχω µάθει να λειτουργώ σαν χωροφύλακας ή παιδονόµος. Τα στελέχη µας είναι δηµόσια πρόσωπα.Κρίνονται διαρκώς. Ο κόσμος είναι αρκετά ώριμος ώστε να διαμορφώνει άποψη για όλους μας. Έχω όμως την ευθύνη να ηγούμαι στη βάση συγκεκριμένων κανόνων και πάνω απ’ όλα αξιών».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι θα προχωρήσει ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ένα κόμμα μαζικό και λαϊκό «που θα αποτελεί την καρδιά της μεγάλης προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης του τόπου. Που θα ανανεωθεί και θα αναδείξει άξια στελέχη αναγνωρισμένα στο κοινωνικό χώρο. Και που σύντομα θα είναι έτοιμο να κυβερνήσει. Αυτό είναι για μένα το νέο μεγάλο ιστορικό στοίχημα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ