Χαρίτσης για συγκεντρώσεις: Μνημείο οπισθοδρόμησης και αυταρχισμού το νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συγκεντρώσεις, άσκησε ο Αλέξης Χαρίτσης, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα «μνημείο οπισθοδρόμησης και αυταρχισμού» και επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση φοβάται, όλο και περισσότερο, τη φωνή της κοινωνίας».

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι «το σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συγκεντρώσεις συνιστά μνημείο οπισθοδρόμησης και αυταρχισμού. Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται βεβαίως για την παρακώλυση της κυκλοφορίας, ούτε για την ασφάλεια των πολιτών» και συμπληρώνει πως «το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να γυρίσει το ρολόι του χρόνου στις πιο σκοτεινές μέρες της ελληνικής ιστορίας, να επαναφέρει το καθεστώς του κράτους-χωροφύλακα».

Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση «σπεύδει να φέρει τώρα αυτό το νομοσχέδιο για να προλάβει και να καταστείλει εκ των προτέρων τις κοινωνικές αντιδράσεις που θα ενταθούν τους επόμενους μήνες, λόγω της ασφυξίας που φέρνει στην οικονομία με την πολιτική της». Στη λογική αυτή, τόνισε, «το νομοσχέδιο ανοίγει τον δρόμο για την αυθαίρετη απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων» και «περιορίζει και ποινικοποιεί το συνταγματικό δικαίωμα της συνάθροισης, προβλέποντας εξοντωτικές ποινές για τους οργανωτές σε περίπτωση που υπάρξουν επεισόδια».

Σημείωσε, επίσης, ότι το νομοσχέδιο «καθιστά ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα τη συμμετοχή σε συγκέντρωση που έχουν απαγορεύσει οι αρχές».

Εξαπέλυσε πυρά και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεπέρασε τον εαυτό του. Χρησιμοποιεί το νομικό οπλοστάσιο της δικτατορίας, εκχωρεί στην αστυνομία την εξουσία και την αρμοδιότητα να κρίνει ποιες συγκεντρώσεις επιτρέπονται και ποιες όχι, αντιμετωπίζει το λαό ως εχθρό και δυνάμει ένοχο».

«Η κυβέρνηση θέλει να εκφοβίσει τους πολίτες. Ο λόγος είναι απλός. Είναι η ίδια η κυβέρνηση που φοβάται, όλο και περισσότερο, τη φωνή της κοινωνίας», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ