ΣΥΡΙΖΑ: H κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα για το περιστατικό αστυνομικής βίας στη Μιχαλακοπούλου

Σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με νέο αυτόπτη μάρτυρα στην υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη από μέλος αστυνομικής συνοδείας πολιτικού προσώπου σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αποκαλύψει το πρόσωπο που επέβαινε στο όχημα.

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αυτόπτη μάρτυρα στην Εφημερίδα των Συντακτών για το περιστατικό αστυνομικής βίας από συνοδό αξιωματούχου του Μεγάρου Μαξίμου στη Μιχαλακοπούλου δεν αφήνουν περιθώρια στον κ. Μητσοτάκη», αναφέρει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι «επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα τόσο στις ανακοινώσεις της όσο και στις απαντήσεις που έδωσε στη Βουλή διά του υπουργού, κ. Χρυσοχοΐδη».

«Ο αυτόπτης μάρτυρας αποκαλύπτει πως και λιμουζίνα με συνοδεία τριών ατόμων ασφαλείας υπήρξε και χτύπησαν τον μοτοσικλετιστή», συνεχίζει και καταλήγει: «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να απαντήσει: Ποιος συνεργάτης του ήταν ο επιβάτης της λιμουζίνας;».

Το δημοσίευμα

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, τα όσα λέει ο αυτόπτης μάρτυρας ανατρέπουν την επίσημη εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό, που ανέφερε ότι ήταν ένας τυχαίος έλεγχος και πως δεν είχε καμία σχέση με συνοδούς επίσημου αυτοκινήτου που ενεπλάκησαν με τον μοτοσικλετιστή όταν ο τελευταίος βρέθηκε στο οδόστρωμα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο μάρτυρας επιβεβαιώνει την ύπαρξη λιμουζίνας και συνοδείας αλλά και τα όσα υπέστη ο μοτοσικλετιστής. Ο ίδιος μάλιστα έχει στείλει και σχετική επιστολή στην οποία καταγράφει τα όσα είδε και είναι διατεθειμένος να καταθέσει εάν κι εφόσον κληθεί από τις αρχές. Όπως λέει, επέστρεφε εκείνα την ώρα στο γραφείο του όταν «είδα μια μαύρη λιμουζίνα να περνάει με μεγάλη ταχύτητα προς Αθήνα και μετά έναν μοτοσικλετιστή να πέφτει στο οδόστρωμα, από τον ελιγμό που έκανε για να την αποφύγει. Πίσω από τη λιμουζίνα ακολουθούσαν 2 μηχανές με 3 επιβάτες που κατέβηκαν κάτω, πάρκαραν τις μηχανές τους και άρχισαν να βρίζουν τον μοτοσικλετιστή και να τον απειλούν διότι τους εξέθεσε σε κίνδυνο. Ένας εξ αυτών, ο πιο γιγαντόσωμος, είχε αρπάξει τον νεαρό με κεφαλοκλείδωμα και προσπαθούσε να τον βάλει κάτω στην άσφαλτο και να τον ακινητοποιήσει. Ο δεύτερος εξ αυτών με τα μαύρα ρούχα απειλούσε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί και με τσαμπουκά έλεγε ότι Θα τους πάει μέσα. Απείλησε ευθέως έναν νεαρό που δουλεύει σε κοντινό καφέ και τον προπηλάκισε. Τελικά ο γιγαντόσωμος άρπαξε την ταυτότητα του νεαρού από την τσέπη του πουκαμίσου του αφού τον είχε προπηλακίσει και χτυπήσει πολλές φορές. Ολα αυτά έγιναν μπροστά μου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ