Παπαγγελόπουλος: «Η Ράικου δεν δίστασε ακόμη και τα παιδιά της να θυματοποιήσει»

«Δεν αναφέρθηκα στα παιδιά της κ. Ράικου. Στο ψέμα της αναφέρθηκα. Διότι ακόμη και τα παιδιά της χρησιμοποιεί και τα θυματοποιεί», σχολίασε λίγο προτού αποχωρήσει από τη Βουλή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που ρωτήθηκε από δημοσιογράφους.

«Εγώ αναφέρθηκα στα παιδιά της κ. Ράικου διότι λέει ψέματα ότι τα έστειλε στο εξωτερικό επειδή φοβόταν τρομοκρατική επίθεση, επειδή δήθεν είχε στοχοποιηθεί εξαιτίας μου. Δεν είμαι εγώ όμως που εξαργύρωσα την εισαγγελική μου ιδιότητα με συναλλαγή με πολιτικούς. Η κόρη μου μπήκε στη Βουλή αφού εγώ είχα συνταξιοδοτηθεί. Ο γιος μου εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Οι δικηγόροι κάπου εργάζονται. Έχει αποδοχές τον κατώτατο που προβλέπει η σύμβαση. Η κ. Ράικου έβγαλε μια κατάπτυστη ανακοίνωση. Αλλά είχε καταθέσει ότι έστειλε τα παιδιά της στο εξωτερικό επειδή φοβήθηκε για τη ζωή τους. Αν και τα είχε ήδη στείλει στην Αμερική τότε», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Παπαγγελόπουλος ο οποίος κατήγγειλε αλλοίωση των λεγομένων του στην επιτροπή.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε να μην συνεχιστεί η αλλοίωση των όσων καταθέτει στην επιτροπή και κατήγγειλε ότι επιχειρείται από συγκεκριμένα κέντρα να συσκοτισθεί πως «οι κατηγορίες που του αποδίδονται, έχουν αποδομηθεί λέξη προς λέξη, και με νομικά και με λογικά επιχειρήματα».

Κατήγγειλε επίσης τους βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής ότι συνεχίζουν να μην προσδιορίζουν για ποια ακριβώς πραγματικά περιστατικά τον κατηγορούν.

Επανέλαβε παράλληλα ότι τις ημέρες που θα ακολουθήσουν, «θα ασκήσει στο ακέραιο τα υπερασπιστικά του δικαιώματα γιατί το οφείλει στην τιμή και την υπόληψή του, το οφείλει στην οικογένεια του και το οφείλει στη Δικαιοσύνη και στη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων, που όχι μόνο σπιλώνονται από ενέργειες και συμπεριφορές ελάχιστων επίορκων συναδέλφων τους, αλλά καταπιέζονται από τους προστάτες, τους πραγματικούς νταβατζήδες της Δικαιοσύνης για πολλά χρόνια». Θα κατονομάσω και τους νταβατζήδες στη Δικαιοσύνη που έχουν το θράσος να παριστάνουν τους τιμητές, είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος

Τέλος, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, με τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, επιβεβαίωσε όσα είπε στην προανακριτική επιτροπή. Πως δηλαδή, «η Ελένη Ράικου εκτελεί το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά με τον οποίο δυστυχώς, ο ίδιος (σ.σ. ο Παπαγγελόπουλος) τους γνώρισε, γιατί η κ. Ράικου ζητούσε ρουσφέτια και εκείνος δεν μπορούσε να τα ικανοποιήσει και δεν ήθελε να ανακατευτεί».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ