Κούβελας στον Realfm: Οι Τούρκοι δεν διστάζουν – Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο

“Οι Τούρκοι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα που υπηρετεί τα συμφέροντα τους. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε ενδεχόμενο με πρώτο παράγοντα την εθνική ενότητα”, είπε ο πρώην υπουργός Σωτήρης Κούβελας μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Πρέπει να οικοδομήσουμε εσωτερικό μέτωπο και για τα εθνικά εξωτερικά θέματα αλλά και για τα εθνικά εσωτερικά θέματα από τα οποία εξαρτώνται και τα εξωτερικά. Είμαστε σε ένα καράβι που ταξιδεύει, να νοιαζόμαστε και για το πού πάει το καράβι αλλά και για το πώς ζούμε εμείς μέσα στο καράβι… Πρέπει να τονίσουμε ως ένα θετικό στοιχείο εθνικής ενότητας είναι αυτό με το οποίο αντιμετωπίσαμε όλοι την πανδημία, και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κούβελας.

Σχετικά με τη συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι “το αστείο είναι ότι και ο κ. Τσαβούσογλου λέει ότι ήταν θετική αυτή η συμφωνία και για την Τουρκία. Και εγώ που δεν καταλαβαίνω πολύ από το πώς σκέφτεται ο κ. Τσαβούσογλου, αφού ήταν θετική η κίνηση και για την Τουρκία γιατί δεν έρχεται να κάνει μία τέτοια συμφωνία Τουρκίας – Ελλάδος;” και σημείωσε:

“Οι Αιγύπτιοι δεν έχουν τα κόμπλεξ, τη μεγαλομανία που έχουν οι Τούρκοι και ειδικά ο Ερντογάν. Είναι πιο προσγειωμένοι και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε μαζί τους να συνεννοηθούμε”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ