Ο Μπαχτσελί “ξαναχτυπά”: Από την Αγία Σοφία θα ακουστεί το εζάνι κι όχι η καμπάνα

Την προκλητική ρητορική του ξεδίπλωσε γι’ ακόμη μια φορά ο ηγέτης των εθνικιστών στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος τάχθηκε ανοικτά υπέρ της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Αθήνας.

“Με το θέλημα του Αλλάχ, από την Αγία Σοφία θα υψωθεί ο ήχος για το κάλεσμα για προσευχή (εζάν) κι όχι ο ήχος της καμπάνας”, δήλωσε ο Μπαχτσελί, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος και εταίρος της κυβέρνησης Ερντογάν είπε απευθυνόμενος στην ελληνική κυβέρνηση “η οποία ενοχλείται αναιδώς από την ανάγνωση του αποσπάσματος του Κορανίου και παραβλέπει την κρατική μας κυριαρχία” ότι “η Αγία Σοφία είναι ένα ευλογημένο σύμβολο της κατάκτησης, είναι μια ευλογημένη κληρονομιά. Η αυλαία της τυραννίας έπεσε πριν από 567 χρόνια. Η Αγία Σοφία αποτελεί κατάκτηση του μουσουλμανικού τουρκικού έθνους. Αυτή η αλήθεια δεν θα αλλάξει. Ας κάνουν όλοι τους υπολογισμούς τους αναλόγως. Με το θέλημα του Αλλάχ, από την Αγία Σοφία θα ακούγεται το κάλεσμα για μουσουλμανική προσευχή, όχι ο ήχος της καμπάνας”.

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, αφού καταφέρθηκε εναντίον της Αθήνας, λέγοντας ότι “οι ταπεινοί υπολογισμοί της σχετικά με την Κύπρο, την ανατ. Μεσόγειο και άλλα εθνικά θέματα έχουν εξελιχθεί σε στρατηγική απειλή. Τις τελευταίες ημέρες οι απειλητικές δηλώσεις που προέρχονται από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Ελλάδας δοκιμάζουν την εθνική μας υπομονή”. Συμπλήρωσε, δε, ότι “η ελληνική κυβέρνηση είτε δεν γνωρίζει πως οι απειλές της θα πέσουν και θα πλακώσουν την ίδια, είτε έχει τυφλωθεί από μίσος και θυμό. Και στις δύο περιπτώσεις είναι φανερό ποιος θα χάσει”.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου περί στρατιωτικής εμπλοκής με την Τουρκία, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί τις χαρακτήρισε “δειλή πρόκληση” και υποστήριξε πως “η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που μπορεί κανείς να την απειλεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, να μάθουν όλοι καλά τα όριά τους. Ας μην ξεχνούν αυτοί που βγάζουν με καμάρι τις ξιφολόγχες του πολέμου ότι το τουρκικό έθνος ήταν πάντα νικηφόρο και ηρωικό”.

Πηγή: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ