Πηγές Μαξίμου: Δεν υπάρχει καμία κινητικότητα στον Έβρο

Στις πληροφορίες ότι συγκεντρώνονται χιλιάδες μετανάστες στον Έβρο αναφέρθηκαν κυβερνητικές πηγές, μην επιβεβαιώνοντας το γεγονός.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ1, πηγές του Μαξίμου αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι “δεν υπάρχει καμία κινητικότητα στα σύνορα, στον Έβρο”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε στον ΣΚΑΪ: «Είχαμε και εμείς χτες το βράδυ την πληροφορία για κινητικότητα. Δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο». Όπως εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος παρατηρείται μια μικρή αυθόρμητη κινητικότητα, όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν. Οι δυνάμεις που είναι στα σύνορα είναι σε εγρήγορση και έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε ενέργειες για την άμυνα των συνόρων μας, τόνισε. Η πολύ ισχυρή αποτρεπτική λογική και δυνατότητα στη θάλασσα και η πανδημία συντέλεσαν στον μικρότερο αριθμό μεταναστών.

Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Τετάρτη είπε σχετικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας ότι “η στήριξη της Ευρώπης, και σε διμερές επίπεδο με όλες τις επαφές που είχα, αλλά και η θεσμική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ελληνικά δίκαια είναι δεδομένη. Δεν αμφισβητήθηκε ποτέ” και αναφέρθηκε και στον Έβρο λέγοντας ότι “ειδικά στο ζήτημα του Έβρου και της φύλαξης των συνόρων μας, επιβεβαιώθηκε και περίτρανα όταν λίγες μέρες μετά την έξαρση που είχαμε στις αρχές Μαρτίου βρέθηκε στον Έβρο ολόκληρη η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στέλνοντας αυτό το μήνυμα: Ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει την προστασία φύλαξης όχι μόνο των ελληνικών αλλά και των ευρωπαϊκών συνόρων. Θα την επιτελεί αυτή την αποστολή στο ακέραιο, και σε αυτή την προσπάθεια θα έχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ