Παπαθανάσης στον Realfm 97,8: Μας ανησυχούν κι εμάς οι εικόνες συνωστισμού στα μπαρ

“Η εστίαση ξεκίνησε πάρα πολύ χαμηλά. Τις πρώτες μέρες οι εισπράξεις ήταν πολύ χαμηλά διότι και ο καιρός δεν ήταν καλός, επομένως, δεν προδιέθετε κάποιον να βγει έξω και να πάει να καθίσει σε έναν χώρο εστίασης. Το Σαββατοκύριακο βελτιώθηκε η κατάσταση, αναμένουμε να δούμε αυτή την εβδομάδα, είναι πολύ νωρίς. Παραμένει ένα ποσοστό κλειστό από την εστίαση, έχει σχέση με κάποια εποχικότητα καθώς και με τους εσωτερικούς χώρους. Τα καφέ λειτούργησαν φυσιολογικά, όπως θα λειτουργούσαν σε μία παρόμοια κατάσταση με τον καιρό που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Θα δούμε αυτή την εβδομάδα και θα δούμε πώς θα πάει το κομμάτι της εστίασης”, είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε εστιατόρια και μπαρ ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε: “Μας ανησυχούν και εμάς αυτές οι εικόνες. Έχουμε ανακοινώσει όλα τα μέτρα, τους κανόνες λειτουργίας και τα πρωτόκολλα υγιεινής. Όπου δεχόμαστε καταγγελίες αλλά και οι ελεγκτικοί μας μηχανισμοί είναι έξω, σαφώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο COVID-19 δεν έχει φύγει, είναι εδώ. Θα πρέπει να πούμε στους συμπολίτες μας να μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε εν μέσω της υγειονομικής κρίσης” και σημείωσε:

“Δεν είναι η εστίαση είναι κυρίως τα μπαρ. Δεν έχει σχέση με το τι ανοίγει, έχει σχέση με τη συμπεριφορά των συμπολιτών μας. Ό,τι και να ανοίξει αν δεν τηρούμε τους κανόνες έτσι θα καταλήξει. Επομένως, πρέπει να ξαναγυρίσουμε στην εφαρμογή των κανόνων. Ακόμα κι αν ανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης, εάν τελικά δεν τηρηθούν οι κανόνες το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ