Αποστολάκης: Επιμένω στην ισοπέδωση βραχονησίδας αν ανέβουν πάνω Τούρκοι – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα και στο ενδεχόμενο ενός επεισοδίου με την Τουρκία.

Στο ερώτημα πού θεωρεί πιο πιθανό να συμβεί ένα επεισόδιο με την Τουρκία ο κ. Αποστολάκης απάντησε “όπου δοθεί η ευκαιρία… Όσο η δουλειά των Τούρκων γίνεται με άλλο τρόπο δεν έχουν λόγο να κάνουν επεισόδιο. Το κακό που γίνεται είναι ότι φθείρουν την κοινή γνώμη και δημιουργούν καταστάσεις οι οποίες σιγά – σιγά γίνονται μόνιμες. Οι πτήσεις παραβιάσεων έγιναν πτήσεις ρουτίνας, αν είναι δυνατόν… Τον τελευταίο καιρό έχουν ενταθεί οι παραβιάσεις και έχουν ποιοτικά αναβαθμιστεί, δηλαδή τόσες πολλές υπερπτήσεις πάνω από κύρια νησιά και πάνω από σαφές ελληνικό έδαφος, από τον Έβρο, δεν είχαμε ξαναδεί. Κάτι που σημαίνει ότι οι Τούρκοι όσο βρίσκουν έδαφος και όσο έχουν περιθώρια γίνονται ακόμα πιο προκλητικοί. Πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να σταματήσει αυτό το πράγμα, κάποιος πρέπει να τους φρενάρει” και σημείωσε:

“Η αποφασιστικότητα δεν είναι μόνο με λέξεις, πρέπει να τους δείξεις ότι αυτό που λες το εννοείς και να πείσεις όλο το σύστημα ότι αυτή είναι η πρόθεσή σου, το ό,τι δεν θα κάνεις πίσω όταν έρθει η ώρα”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως βεβαίως και ισχύει η φράση που έχει πει στο παρελθόν ότι εάν ανέβουν Τούρκοι σε βραχονησίδα θα πρέπει να ισοπεδωθεί καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν έχει υπόσταση το κράτος, δεν υπάρχει κυριαρχία και Ένοπλες Δυνάμεις. “Βεβαίως πρέπει να ισχύει. Δεν έχεις άλλα περιθώρια. Διαφορετικά δεν υπάρχει υπόσταση κράτους. Δεν υπάρχει κυριαρχία. Δεν υπάρχουν Ένοπλες Δυνάμεις. Εάν δεν ισχύει αυτό το πράγμα τι κάνουμε; Μπορείτε να μου πείτε γιατί καταπίνουμε τις παραβιάσεις εναέριες και στη θάλασσα; Γιατί δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πόλεμο για ένα θέμα που μπορείς να το διαχειριστείς και διαφορετικά. Αλλά όταν γίνει κατάληψη εδάφους δεν μπορείς να το πεις αλλιώς. Τι θα πεις; Δεν είναι αυτό που βλέπετε; Πρέπει να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Από κάποιο σημείο και μετά τα περιθώρια του να διαχειριστείς ένα περιστατικό λιγοστεύουν, είναι μονόδρομος”, τόνισε ο κ. Αποστολάκης.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ