Ζαχαράκη στον Realfm: Γιατί είναι καλύτερο να ανοίξουν τα δημοτικά – Πότε θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά

Στην επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων καθώς και στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη, Ιωσήφ Καλαμαράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου, δεν υπάρχει ακόμα ακριβής ημερομηνία, όχι πάντως τον Αύγουστο. Μιλάμε από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά, σίγουρα πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου”, είπε η κ. Ζαχαράκη αναφερόμενη στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

“Τα παιδιά της πρωτοβάθμιας επιστρέφουν στο σχολείο μέχρι τις 26 Ιουνίου. Σήμερα θα σταλούν και οι ανάλογες εγκύκλιοι, υπεγράφη χθες το βράδυ η κοινή υπουργική απόφαση με τον κ. Κικίλια. Έχουμε και πάλι την απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των μαθητών ανάλογα και με την αίθουσα που έχουμε. Γιατί ξέρετε ότι κάθε σχολική αίθουσα στην Ελλάδα, κυρίως στα δημόσια ποικίλλει στη χωρητικότητά της και αν τα παιδιά είναι ήδη σε ολιγομελή τμήματα μπορούν να πηγαίνουν και καθημερινά, άρα να αξιοποιήσουν όλη την περίοδο από 1η έως 26 Ιουνίου, αν όχι πηγαίνουν εκ περιτροπής”, σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας και πρόσθεσε:

“Οποιαδήποτε στιγμή περνάμε μέσα στην τάξη, οποιαδήποτε ώρα περνάμε μέσα στη τάξη είναι πολύτιμη. Πολύτιμη και για την πρόσληψη νέων δεδομένων και για επανάληψη και εμπέδωση όλων αυτών που κάναμε όλη αυτή την περίοδο ίσως και με τηλεκπαίδευση, πολύ περισσότερο αν δεν είχαμε ευκαιρία να έχουμε αυτή τη στιγμή επαφή με το σχολείο με ένα ψηφιακό μέσο είναι πολύτιμο το να μπορεί να επιστρέψει το παιδί. Αυτές τις μέρες που θα περάσουν με τη δασκάλα και το δάσκαλο και ειδικά για τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων, ειδικά τα παιδιά της έκτης που έχουν και τη μετάβαση στο γυμνάσιο είναι πολύ σημαντικό να ξαναβρεθούν σε επαφή με τη δασκάλα και τον δάσκαλο. Άρα δεν είναι μόνο το ψυχολογικό που είναι εξαιρετικά σημαντικό, είναι μεγάλη η περίοδος εγκλεισμού και αποσύνδεσης των παιδιών με το σχολείο και τους συμμαθητές τους, άρα, για αυτούς πολύτιμο να επιστρέψουν. Είναι όμως και το παιδαγωγικό το οποίο δεν πρέπει να βάλουμε σε δεύτερη μοίρα, τα παιδιά πάντα κερδίζουν όντας στην τάξη μαζί με τη δασκάλα και τον δάσκαλο”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ