Ο Ηλίας Κασιδιάρης έφυγε από τη Χρυσή Αυγή και ιδρύει νέο εθνικιστικό κόμμα – ΒΙΝΤΕΟ

Την ίδρυση ενός νέου εθνικιστικού κόμματος ανακοίνωσε ο υπόδικος Ηλίας Κασιδιάρης επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που τον ήθελαν να αποχωρεί από τη Χρυσή Αυγή.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο διαδίκτυο, ο εκ των βασικών κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, δηλώνει πως… “αναλογιζόμενοι το βάρος της πολιτικής μας ευθύνης, αναλαμβάνουμε μία νέα πολιτική πρωτοβουλία” που επιχειρεί να περιγράψει ως “ένα κίνημα Ελλήνων για την εθνική επιβίωση και την αναγέννηση του ελληνισμού” και ως ένα “σύγχρονο εθνικό κόμμα”. Πρώτος αντικειμενικός σκοπός, υποστηρίζει ο Κασιδιάρης, είναι “να υπάρχει στην επόμενη Βουλή μια αληθινή εθνική αντιπολίτευση” και… όραμα μία “μεγάλη, ελεύθερη και ισχυρή Ελλάδα”.

Επαναλαμβάνοντας τη γνωστή ακροδεξιά ρητορική του, ο Κασιδιάρης “βλέπει” ένα “οργανωμένο σχέδιο αντικατάστασης πληθυσμού” στην Ελλάδα, που όπως λέει, “έχει τεθεί σε εφαρμογή” και υποστηρίζει ότι “σε λίγες δεκαετίες από σήμερα εμείς και τα παιδιά μας κινδυνεύουμε να είμαστε μειοψηφία στην πατρίδα μας”.

Αναφερόμενος στη ρήξη του με τη Χρυσή Αυγή, ο Κασιδιάρης ισχυρίζεται πως δεν μετέχει πλέον στο κόμμα που τον ανέδειξε “διότι η πρόταση που κατέθεσα για πλήρη αναδιοργάνωση και ανανέωση με στόχο την επιστροφή στη Βουλή δεν έγινε αποδεκτή…”. Και εξαπολύει επίθεση κατά πάντων ισχυριζόμενος πως “θα αντιταχθεί στο βρώμικο πολιτικό σύστημα”.

Ο Κασιδιάρης είναι το δεύτερο στέλεχος της Χρυσής Αυγής που αποχωρεί από το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου. Είχε προηγηθεί ο επίσης υπόδικος Γιάννης Λαγός, όταν εξελέγη ευρωβουλευτής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ