Παπαθανάσης στον Realfm 97,8: Έτσι θα λειτουργήσει η εστίαση – Τι είπε για εσωτερικούς χώρους και πλατείες

Στο άνοιγμα των εμπορικών κέντρων καθώς και στη λειτουργία των καταστημάτων στον χώρο της εστίασης αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Ιωσήφ Καλαμαράκη.

“Σήμερα έχουμε το τρίτο στάδιο επανεκκίνησης και κατ’ουσίαν την ολοκλήρωση του λιανικού εμπορίου με το ξεκίνημα της λειτουργίας των εμπορικών κέντρων. Οι κανόνες είναι πιο αυστηροί στα εμπορικά κέντρα… Είναι περίπου 4.000 εργαζόμενοι που επανέρχονται στη δουλειά τους σήμερα. Αναπτύσσεται μεγαλύτερη εμπορική κίνηση καθώς προχωράμε”, είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αναφερόμενος στην επανεκκίνηση στον χώρο της εστίασης ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε: “Ανοίγουν όλα στις 25 Μαΐου, μία εβδομάδα νωρίτερα από ότι είχε προσδιοριστεί. Οι ειδικοί επιστήμονες προφανώς εκτίμησαν ότι με το πρώτο και το δεύτερο στάδιο μπορούσαν να προχωρήσουν σε μία έγκριση για να εκκινήσουμε μία εβδομάδα νωρίτερα. Στον κλάδο της εστίασης γυρίζουν περίπου 320.000 εργαζόμενοι. Την ερχόμενη Δευτέρα θα έχει επανέλθει στην εργασία του το 77% των εργαζομένων που είχε ανασταλεί η εργασία τους διότι η λειτουργία των επιχειρήσεων είχε ανασταλεί με κρατική εντολή”.

Σχετικά με τα τραπεζοκαθίσματα και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε: “Οι αποστάσεις είναι στο εύρος από 70 εκατοστά έως 1 μέτρο και 70 εκατοστά ανάλογα με τη διάταξη των καθισμάτων… Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο εσωτερικός χώρος εάν υπάρχει πλευρά που ανοίγει προς υπαίθριο ή αίθριο χώρο. Επομένως, έχουμε μία αύξηση της χωρητικότητας και σήμερα θα νομοθετηθεί η δυνατότητα να δοθούν μεγαλύτερος δημόσιος χώρος στις πλατείες και όπου αλλού μπορεί να δοθεί από τους δήμους έτσι ώστε να υπάρχει μία επέκταση της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων στον υπαίθριο χώρο”.

“Τα κέντρα διασκέδασης δεν θα ανοίξουν στις 25 Μαΐου και το προσωπικό παραμένει σε αναστολή. Οι ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα στήριξης θα γίνουν εντός του μήνα από τα τρία υπουργεία, το Ανάπτυξης, το Οικονομικών και το Εργασίας. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα υπάρξει στήριξη και για αυτές τις επιχειρήσεις. Σαφώς οι επιχειρήσεις που θα είναι σε αναστολή η στήριξη τους θα συνεχίσει να υφίσταται”, σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ