Παππάς στον Realfm 97,8: Η ανεπάρκεια των πολιτικών Μητσοτάκη οδηγεί σε ρεκόρ ύφεσης και ανεργίας

Στις προβλέψεις της Κομισιόν που θέλουν την Ελλάδα πρωταθλήτρια μεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε. στην ύφεση με 9,7% και την ανεργία με 20%, αναφέρθηκε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Ιωσήφ Καλαμαράκη.

“Η ανεπάρκεια των πολιτικών που εφαρμόζονται οδηγεί την Ελλάδα σε ρεκόρ ύφεσης και ανεργίας”, σημείωσε ο κ. Παππάς για να προσθέσει πως “έβγαλε μία διαρροή εχθές ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος λέει ότι δεν τα μετράει καλά η Κομισιόν γιατί έχουμε και άλλα εργαλεία. Θα του έλεγα να σηκώσει το τηλέφωνο και να πάρει τον κ. Μητσοτάκη, διότι ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι θα είναι -10 η ύφεση”

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στον προβληματισμό που εκφράζει η οργανωμένη επιχειρηματικότητα, είτε μέσω δημόσιων παρεμβάσεων είτε μέσω των τηλεδιασκέψεων που πραγματοποιεί ο τομέας Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα ανεπαρκή εργαλεία στήριξης των επιχειρήσεων, όπως την άμεση ενίσχυσή τους και την αδυναμία πρόσβασής στους στον τραπεζικό δανεισμό, καθώς και τη συσσώρευση νέων βαρών.

Για τον ίδιο, μια άμεση ενίσχυση 3 δισ. ευρώ συνολικά, όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, “θα αποτελέσει το διακόπτη επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων με διατήρηση των θέσεων εργασίας”.Ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε ότι “η κυβέρνηση πρέπει -λόγω και των συνθηκών- να φύγει από τη λογική ότι δεν θα βοηθηθούν επιχειρήσεις – “ζόμπι” οι οποίες δεν συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα, όπως χυδαία αναφέρουν υπουργοί του κ. Μητσοτάκη. Αυτή είναι μια προσβλητική λογική για τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, η οποία αν επικρατήσει θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ