Χαμός στη Βουλή – Βελόπουλος: «Φυτευτός της ΝΔ ο Τσιόδρας» – Τασούλας: «Έχετε ξεφύγει» – ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στη Βουλή, με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά του Σωτήρη Τσιόδρα για το ζήτημα της χρήσης μάσκας από τους πολίτες και της φράσης που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ότι ο λοιμωξιολόγος είναι «φυτευτός της ΝΔ».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης και του κ. Τσιόδρα για το εν λόγω θέμα, κάνοντας λόγο για σχέσεις κορυφαίων καθηγητών με φαρμακευτικές εταιρείες.

Από τα έδρανα των βουλευτών της ΝΔ ακούστηκε η λέξη «ντροπή» με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να απαντά πως «η ντροπή είναι δική σας. Εμένα με εξέλεξαν. Τον κ. Τσιόδρα τον φυτέψατε εσείς, το κόμμα σας». Η φράση αυτή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης, αλλά και άλλων κομμάτων που διακόπτοντας τον ομιλητή, του ζήτησαν να ανακαλέσει.

Ο ίδιος ο κ. Βελόπουλος συνέχισε στους ίδιους τόνους, λέγοντας «είστε ανάγωγοι. Αυτό λέγετε χουλιγκανισμός της πολιτικής… Λέγατε μάσκες δεν χρειάζονται, δεν ντρέπεστε λίγο. Βάζετε τον κ. Τσιόδρα να λέει δεν θέλουμε μάσκες… Αντί να κρύβεστε έχετε το θράσος να μιλάτε . Που αναγκάζεται τον άνεργο να δίνει έξι ευρώ την ημέρα. Και δεν ντρέπεστε».

Στο θέμα παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο οποίος αφού ζήτησε από τους βουλευτές να μην διακόπτουν τον ομιλητή, απευθυνόμενος εν συνεχεία προς τον κ. Βελόπουλο, του ζήτησε να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό. «Έχετε ξεφύγει. Όταν λέτε ότι ο κ. Τσιόδρας, που απολάβει πανελλήνιας εκτίμησης “φυτεύτηκε”, είναι σαν να πηγαίνετε γυρεύοντας», είπε ο κ. Τασούλας.

«Διορίστηκε από την ΝΔ. Δεν το παίρνω πίσω. Να βάζατε τον κ. Ιωαννίδη που είναι ειδικός επί των θεμάτων και είναι στο Στάνφορντ. Γιατί δεν τον βάλατε; Γιατί έχει διαφορετικές απόψεις» επέμεινε ο κ. Βελόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατέθεσε επιπλέον στα πρακτικά της Βουλής έναν ψηφιακό δίσκο, προερχόμενο από τοπικό σύλλογο της Λέσβου, σύμφωνα με τον οποίο, στη Μόρια «λαθρομετανάστες κλέβουν τα τετράποδα κατοικίδια και τα μαζεύουν». «Και με αυτούς που τους φέρατε εσείς εδώ εμείς θα πρέπει να ζήσουμε μαζί. Οι φιλοζωϊκές δεν γνωρίζουν το γιατί. Εγώ γνωρίζω ότι για ορισμένους από αυτούς τα αδέσποτα είναι εδέσματα» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ