Βαρουφάκης σε Μητσοτάκη: Στις Βρυξέλλες θυμίζατε γαλοπούλα τα Χριστούγεννα που συναινεί στο ψήσιμο

Σκληρή κριτική τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης άφησε αιχμές κατά της Κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική, ενώ προέβλεψε εκτίναξη του χρέους άνω του 200% του ΑΕΠ. «Η κρίση είναι παγκόσμια, αλλά έρχεται να χτυπήσει μια Ελλάδα, η οποία ήδη έφθινε και η οποία ουδέποτε ανέκαμψε», ανέφερε ακόμα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25. Ακόμη, εκτίμησε ότι το φετινό έλλειμμα θα ξεπεράσει τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ εντός των επόμενων οκτώ ετών, το δημοσιονομικό κενό θα ανέλθει σωρευτικά κατά ελάχιστον στα 60 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Γι΄ αυτό επιμείνατε στο ευρωομόλογο. Επειδή αυτό αποτελεί μια μορφή χαλάρωσης, με μεταφορά του δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη. Ήταν η μόνο ρεαλιστική προοπτική ανάκαμψης, χωρίς σκληρή λιτότητα», συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός. «Πήγατε στις Βρυξέλλες και δεν είπατε τίποτα. Θάψατε το ευρωομόλογο. Θυμίζατε γαλοπούλα τα Χριστούγεννα που συναινεί στο ψήσιμο με ύφος εθνάρχη», πρόσθεσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

«Είναι ανευθυνότητα να χαίρεστε που η ΕΚΤ αποδέχεται τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Σε τι βοηθάει το ελληνικό δημόσιο που έχει είναι βαθειά πτωχευμένο; Η επιλογή είναι μία: αναδιάρθρωση χρέους ή πέμπτο μνημόνιο», είπε ακόμη ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος εν συνεχεία υπογράμμισε «Ο δρόμος των εκλογών κ.Μητσοτάκη είναι ο μόνος δρόμος που σας επιτρέπει να περάσετε το πέμπτο μνημόνιο. Το ΜέΡΑ25 είναι έτοιμο».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ