Τσίπρας προς Μητσοτάκη για voucher: Όσο κρατάτε τον κ. Βρούτση, θα σας ακολουθεί μια σκιά

“Μεγάλο σκάνδαλο των ημερών” χαρακτήρισε το πρόγραμμα voucher που καταργήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού. “Δεν είναι μόνο σκάνδαλο επειδή προφανώς κάποιοι ήθελαν να εξυπηρετήσουν πέντε έξι επιχειρηματίες, αλλά είναι στον πυρήνα της πρακτικής το πρόβλημα. Ταπεινώσατε χιλιάδες επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες – όλους αυτούς που είχατε κάνει σημαία προεκλογικά, γιατί η μεσαία τάξη είναι αυτή – σε μία εξευτελιστική διαδικασία να παίρνουν ένα 600 ευρώ μέσα από μια ψευτοτηλεκάρτιση, ενώ μπορούσατε να δώστε τα χρήματα αυτά –και το ξέρατε- απευθείας, διότι υπάρχει η δυνατότητα αναπροσανατολισμού των προγραμμάτων ΕΣΠΑ”, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

“Δεν ήρθατε να μου απαντήσετε στην ερώτηση που σας έκανα. Επιλέγετε βεβαίως το έδαφος της αντιπαράθεσης. Δικαίωμά σας, αλλά ο λαός κρίνει» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης” είπε ο κ. Τσίπρα και σημείωσε ότι δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα που έχει θέσει προς τον υπουργό Εργασίας.

“Το ερώτημα που έχω απευθύνει στον κ. Βρούτση είναι αυτό το έκανε μόνος του ή σε συνεργασία μαζί σας; Και δεν έχει απαντήσει. Αυτή η σιωπή είναι μια ύποπτη σιωπή και σας εκθέτει. Είχατε γνώση τελικά ή δεν είχατε; Και αν τα έκανε όλα μόνος του ο κ. Βρούτσης, γιατί τον κρατάτε στη θέση του; Γιατί μετά από τις αποκαλύψεις που προφανώς έχουν οσμή σκανδάλου είναι στη θέση του; Ποιο είναι το μήνυμα στους άλλους Υπουργούς σας, ότι δεν τρέχει τίποτα να κάνετε καμιά δουλίτσα; Οφείλετε απαντήσεις σήμερα, γιατί η σκιά όσο τον κρατάτε είναι μια σκιά που θα σας ακολουθεί” υπογράμμισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ