Κορονοϊός-Κοντοζαμάνης: Τι είπε για εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία, τεστ και μοριακούς ελέγχους

Στα τεστ αντισωμάτων και ταχείας διάγνωσης, στη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, αλλά και στα τακτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία αναφέρθηκε πριν από λίγο ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό παραμένουν.

«Η διαλογή ύποπτων κρουσμάτων συνεχίζεται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Οι ΜΕΘ covid παραμένουν σε ετοιμότητα. Τα νοσοκομεία Παμμακάριστος, Αγ. Βαρβάρα και ΝΙΜΤΣ παραμένουν σε αποκλειστική χρήση για ασθενείς με κορονοϊό», είπε χαρακηριστικά. «Τα νοσοκομεία επανέρχονται σταδιακά στην κανονική λειτουργία τους με την επανέναρξη των τακτικών χειρουργείων και των απογευματινών ιατρείων. Σε κάθε νοσοκομείο ορίζονται κλινικές ετοιμότητας για κορονοϊό», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Στα μεγάλα αστικά κέντρα δημιουργούνται, στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μονάδες αποκλειστικά για covid. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το σχέδιο επέκτασης των μονάδων εντατικής θεραπείας με τη λειτουργία νέων κλινών. Δημιουργούμε στρατηγικό απόθεμα υλικών προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυξημένες ανάγκες λόγω αύξησης κρουσμάτων, την επόμενη περίοδο».

«Αξιοποιούμε τις δωρεές ιδιωτών, μεγάλων δωρητών, φορέων και οργανισμών. Προμηθευόμαστε απαραίτητα υλικά, εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές μας, αναβαθμίζουμε τον εξοπλισμό μας», είπε ακόμη ο κ. Κοντοζαμάνης και συμπλήρωσε«Οι δωρεές έχουν πλησιάσει τα 100 εκ ευρώ. Ενισχύουμε σε ανθρώπινο δυναμικό το ΕΣΥ. 3748 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού έχουν γίνει μέχρι σήμερα, πολύ περισσότερες από τις 2000 που αρχικά είχαν προβλεφθεί. Αυξήσαμε κατά 145 εκ ευρώ τη χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η χρηματοδότηση αυτή θα συνεχιστεί. Δεν τίθεται θέμα χρημάτων. Προέχει για εμάς η προστασία όλων των συμπολιτών μας».

«Οι νέες υπηρεσίες που ξεκίνησαν την περίοδο της πανδημίας συνεχίζουν να παρέχονται (πχ. λειτουργία γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης). Επίσης, ενθαρρυντικό γεγονός αποτελεί για εμάς η μαζική συμμετοχή συμπολιτών μας, άνω των 10000, στην πλατφόρμα εθελοντισμού που δημιουργήθηκε για την πανδημία. Η πλατφόρμα αυτή παραμένει ενεργή», υπογράμμισε, ο οποίος στη συνέχεια σημείωσε ότι «αυξάνεται η παραγωγική δυνατότητα μοριακών ελέγχων», ενώ για τα τεστ σημείωσε: «Τα τεστ αντισωμάτων θα χρησιμοποιηθούν για επιδημιολογικούς σκοπούς, ενώ τα τεστ ταχείας διάγνωσης αξιολογούνται».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ