• Κόντρα για την απολύμανση των φυλακών – Η ανάρτηση Πολάκη και η απάντηση του υπ.Πολιτικής Προστασίας

  2:55 μμ, Δευτέρα 27 Απρ 2020 2:55 μμ, Δευτέρα 27 Απρ 2020
  Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε για τις συμβάσεις που αφορούν στη διενέργεια απολυμάνσεων στις φυλακές της χώρας, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού.

  Ο Παύλος Πολάκης, με ανάρτηση του στα social media, έκανε λόγο για «σκανδαλώδεις συμβάσεις» και απευθυνόμενος στους αρμόδιους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε το ερώτημα «μήπως πρέπει να κινήσουμε διαδικασία για εισαγγελική έρευνα και ακύρωσή τους». Απαντώντας, σήμερα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μιλά για «απαρέγκλιτη τήρηση του τρίπτυχου ‘διαφάνεια - φερεγγυότητα – αποτελεσματικότητα’» στη διαδικασία απολυμάνσεων και υπογραμμίζει πως «ελήφθησαν εγγυητικές επιστολές από τις αναδόχους εταιρείες» και «οι επιλεγείσες εταιρείες προσέφεραν τις οικονομικότερες τιμές». Στο ζήτημα των μέτρων που ελήφθησαν στα καταστήματα κράτησης της χώρας αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως «η αύξηση των μέτρων υγιεινής στις φυλακές ήταν ένας αγώνας δρόμου» και ότι «έγιναν απολυμάνσεις και μυοκτονίες - εντομοκτονίες που δεν είχαν γίνει καθόλου τα προηγούμενα πέντε χρόνια».

  Τι αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

  Σε σημερινή ανακοίνωση, το αρμόδιο υπουργείο υπογραμμίζει πως «από την πρώτη κιόλας στιγμή ήδη από τις 27 Φεβρουαρίου 2020, υπό τη συνεχή καθοδήγηση του ΕΟΔΥ, η ΓΓΑΠ ενήργησε άμεσα μέσα από ένα πλέγμα πρωτοβουλιών υγειονομικής θωράκισης των ΚΚ, μεταξύ των οποίων ήταν η άμεση διενέργεια απολυμάνσεων και απεντομώσεων – μυοκτονιών σε όλα τα ΚΚ της χώρας».

  Όπως υπογραμμίζει, «ενδεικτικό της απαρέγκλιτης τήρησης του τρίπτυχου «διαφάνεια - φερεγγυότητα - αποτελεσματικότητα», είναι ότι η αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία της ΓΓΑΠ και μάλιστα πλέον των κατά νόμο προβλεπομένων, ζήτησε και έλαβε σχετικές εγγυητικές επιστολές από τις αναδόχους εταιρείες. Οι επιλεγείσες εταιρείες προσέφεραν τις οικονομικότερες τιμές. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την απολύμανση των 235.000 τετραγωνικών μέτρων των 34 Καταστημάτων Κράτησης της χώρας, του Ι.Α.Α.Α. Βόλου και 120 υπηρεσιακών οχημάτων το κόστος της σύμβασης που υπεγράφη ήταν 140.000 €, όταν η αμέσως επόμενη προσφορά ήταν στις 390.000 €. Άλλωστε, για όλες τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η Γεν. Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής υπάρχουν πρωτόκολλα ορθής εκτέλεσης του έργου».

  Μοναδική στόχευσή μας, σημειώνει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, «αποτέλεσε αφενός η τήρηση των διατάξεων της από 14-3-2020 ΠΝΠ και αφετέρου ο συνδυασμός ταχύτητας, αποτελεσματικότητας και επίτευξης της οικονομικότερης προσφοράς ανά περίπτωση σχετικά με την προμήθεια και παράδοση του απαραίτητου υλικού και υπηρεσιών σε όλα τα ΚΚ της χώρας. Αποτέλεσμα των ανωτέρω έγκαιρων, σύννομων και συντονισμένων ενεργειών είναι ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει σημειωθεί κανένα κρούσμα COVID-19 εντός των Καταστημάτων Κράτησης».

  Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στην επίθεση Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, με την επισήμανση ότι «οι άνανδρες επιθέσεις δεν μας φοβίζουν. Εργαζόμαστε εντατικά για ένα καλύτερο σωφρονιστικό σύστημα που θα εγγυάται τόσο τα δικαιώματα των κρατουμένων όσο και του σωφρονιστικού προσωπικού στο σύνολό του».

  Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

  Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης με ανάρτηση στα social media κατηγορούσε την κυβέρνηση για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. «Την ίδια στιγμή που 700.000 άνθρωποι δεν έχουν πάρει τα 800 ευρώ, αυτοί ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΑ μοιράζουν 800.000 ευρώ σε δυο κολλητούς τους, προφανως όχι χωρίς παράπλευρες ωφέλειες για τους Ίδιους...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ !!» , ανέφερε ο κ. Πολάκης.

  Αναλυτικά η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook:

  «Λοιπόν.......όπως υποσχέθηκα χθες βράδυ... ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΦΥΛΑΚΩΝ»

  Χθες κοινοποίησα στο fb ένα άρθρο που περιέγραφε τις διαδικασίες απευθείας ανάθεσης για την απολύμανση των φυλακών λόγω κορωναϊου που δημοσιεύτηκε στο σάιτ inside story.

  Ψάχνοντας περισσότερο το ζήτημα με τη βοήθεια κάποιων καλών φίλων διαπίστωσα τα εξης ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ :

  1) Η διαδικασία της απολύμανσης-απεντόμωσης ανατέθηκε με απόφαση της γραμματέας αντιεγκληματικής πολιτικής κυρίας Σοφιας Νικολαου σε μια εταιρεία με όνομα «ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ», με έδρα επί της οδού Γούναρη 89, Τ.Κ. 16561, Γλυφάδα, με ΑΦΜ: 801063883

  Κατ αρχήν νόμιμα θα έλεγε κανείς λόγω των έκτακτων συνθηκών που προβλέπει η ΠΝΠ

  ΟΜΩΣ :

  -Μπορεί να απαντήσει κανείς στο ερώτημα πως γίνεται αυτή η εταιρεία που με βάση την πράξη ίδρυσης της(2/7/2019) και την καταχώρηση της στο ΓΕΜΗ (Γενικο εμπορικό μητρώο ) ειχε ως αντικείμενο την ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ,να προχωράει στις 11/3/2020 σε τροποποίηση -επέκταση δραστηριοτήτων και στο αντικείμενο των απολυμάνσεων;;;; ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ 19/3/2020 να της ανατίθεται η πρώτη από τρεις διαδοχικά συμβάσεις αξίας 145.000 ευρώ η ΚΑΘΕΜΙΑ για την απολύμανση των φυλακών;;;;;;(για να μην ξεπερνάμε και το όριο και πηγαίνουν οι συμβάσεις στο Ελεγκτικό συνέδριο)

  Τι επιχειρηματικό δαιμόνιο ήταν αυτό που από τα συνέδρια το γύρισε στις απεντομωσεις ;;και σε τρεις μέρες τσιμπάει δουλειά 500.000 ευρώ .(φωτό 1-2-3-4-5)

  -ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ αν ο ιδιοκτήτης είναι η κυρία που αναφέρεται η ο πατερας της Κυριαζης Μιχαηλιδης ,όπως γράφει ο ίδιος στη σελίδα του στο fb ;;;(φωτό 7) Θα μου πεις αυτό δεν έχει καμία σημασία γίνεται συχνά .

  ΕΛΑ ΟΜΩΣ που υπάρχει και αυτή η φωτογραφία του πατέρα της κυρίας ιδιοκτήτριας με τον υπουργό Δικαιοσυνης κο ΤΣΙΑΡΑ στη φετεινη έκθεση Θεσσαλονίκης όπου η εταιρεία αυτή συμμετείχε ως διοργανωτής ή η άλλη που δείχνει την επίσκεψη του στη Βουλή και στο πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργού.... (φωτό 8-9)

  ...έτσι αρχίζει να δένει το «γλυκό» της προσυνεννόησης για τη «δουλίτσα» του μισού εκατομμυρίου ευρώ!!!

  ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ....

  2) Εκτός από τη διαδικασία της απολύμανσης έπρεπε να προμηθευτούν βέβαια και τα καθαριστικά-απολυμαντικά κλπ .

  Με τον ίδιο τρόπο (απευθειας ανάθεση οπως προβλέπει η ΠΝΠ)η κυρία Σοφία Νικολαου γεν γραμματέας, αναθέτει την προμήθεια υψους 232.000 ευρώ στις 3/4/2020 στην εταιρεία «EX PAPPA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ», με έδρα επί της οδού Θεμιστοκλέους 23, Τ.Κ. 12243 Αιγάλεω, με ΑΦΜ: 801332960 της κυρίας Βασιλικα Παππα!(Φωτό 10-11)

  Και που είναι το παράνομο θα μου πεις ;

  Πως έδωσε τιμές προμήθειας των υλικών ,ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΕΣ όπως φαίνονται στη φωτό 11;;; Αφού ο Υπ Αναπτυξης μας λέει πως ανέβηκαν οι χοντρικές τιμές λόγω ζήτησης ,που να βρει φθηνά τα υλικά η εν λόγω εταιρεία; Τι ψάχνεις ρε Πολακη με την αντιπολιτευτική σου μανία;;

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟ !!

  Η εν λόγω εταιρεία (φωτό 12) ιδρύθηκε και καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ ,ΣΤΙΣ 29/3/2020!!!! ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ 230.000 ευρώ!!!!!!Μαλιστα καταστατικό δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα και το μόνο στοιχείο επικοινωνίας που καταχωρείται είναι το κινητό τηλέφωνο της ιδιοκτήτριας !!!

  Μας λέει δηλαδή το Υπουργειο πως έμαθε πως ιδρύθηκε μια εταιρεία που φέρνει απολυμαντικά πέντε μέρες πριν ,τους πήραν στο κινητό και τους ανέθεσαν δουλειά 230.000!!!

  Ελεεεεεεοοοοοοος!!Για ζώα μας περνάτε;;;

  ΠΟΙΑΝΟΥ «ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ» ΕΙΝΑΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑ;;;

  Μετά από αυτά ΡΩΤΑΩ ΕΥΘΕΩΣ :

  Κύριε Χρυσοχοΐδη του Υπ ΠΡΟΠΟ που μεταφέρθηκαν κάποιες αρμοδιότητες των φυλακών ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ;

  Κύριε Τσιάρα υπουργέ Δικαιοσυνης που έχετε αρμοδιότητα στις φυλακές ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ;

  Κυρία Νικολαου που ως γενική Γραμματεας Αντιεγκληματικής πολιτικής υπογράφετε τις αναθέσεις ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ;;;;

  Σύντροφοι Γιάννη Ραγκούση και Λαππα Σπύρο ως τομεάρχες Προ.πο και Δικαιοσυνης μήπως πρέπει να κινήσουμε διαδικασία για ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ και ΑΚΥΡΩΣΗ των ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ;;;;

  ΥΓ .το συνολικό πόσο από τις δυο δουλίτσες αυτές είναι σχεδόν 800.000 ευρώ!!!

  Η ηθική απαξία όμως που πρέπει να τύχουν είναι αντίστοιχη των πλατφορματζηδων με τα σκοιλ ελλικικου και μετζη του νεουκτη των 35 εκατομ ευρώ,ΓΙΑΤΙ Η ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ :Βρίσκομε 2-3 κολλητούς μας και στο όνομα του κορωναιου τρώμε τα λεφτά που μάζεψε ο Τσιπρας και Συριζα απ τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού .Την ίδια στιγμή που 700.000 άνθρωποι δεν έχουν πάρει τα 800 ευρώ ,αυτοί ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΑ μοιράζουν 800.000 ευρώ σε δυο κολλητούς τους ,προφανως όχι χωρίς παράπλευρες ωφέλειες για τους Ίδιους....

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ !!».

  Η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου στα μέτρα που ελήφθησαν στις φυλακές

  Στο ζήτημα των μέτρων υγιεινής που ελήφθησαν στα καταστήματα κράτησης της χώρας αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας.

  «Η αύξηση των μέτρων υγιεινής στις φυλακές ήταν ένας αγώνας δρόμου. Σε έναν χώρο όπως είναι οι φυλακές, όπου η μείωση του συγχρωτισμού δεν είναι επιλογή, δεν έχει σημειωθεί κανένα κρούσμα κορονοϊού. Κι αυτό διότι από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση έλαβε αυστηρότατα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, τα οποία οι ίδιοι οι κρατούμενοι και το προσωπικό των φυλακών αγκάλιασαν, κατανοώντας την αναγκαιότητά τους», τόνισε ο κ. Πέτσας και ανέφερε συγκεκριμένα:

  -Απαγορεύτηκαν τα επισκεπτήρια, προκειμένου να προστατευθούν από τη μόλυνση κρατούμενοι και εργαζόμενοι.

  -Σταμάτησαν όλες οι μεταγωγές για τους ίδιους λόγους.

  -Δημιουργήθηκε ένα άρτιο κέντρο 120 κλινών σε κτήριο στον Κορυδαλλό, προκειμένου να υποδεχθεί τα πιθανά κρούσματα, το οποίο ευτυχώς έμεινε άδειο και στη συνέχεια σε αυτό θα μεταφερθούν κρατούμενοι μειώνοντας έτσι τον αριθμό των έγκλειστων σε άλλα Καταστήματα Κράτησης.

  -Μέχρι να υπογραφούν συμβάσεις για την αγορά μασκών και απολυμαντικών υπήρξαν συμφωνίες με τον Ερυθρό Σταυρό ο οποίος προμήθευσε τις φυλακές με αυτά τα είδη κατά το πρώτο κρίσιμο διάστημα της υγειονομικής κρίσης, έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

  -Έγιναν απολυμάνσεις και μυοκτονίες - εντομοκτονίες που δεν είχαν γίνει καθόλου τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

  -Διανεμήθηκαν στους κρατούμενους είδη προσωπικής υγιεινής.

  -Παραγγέλθηκαν τέλος νέα στρώματα, μαξιλάρια και κλινοσκεπάσματα τα οποία μόλις παραδοθούν θα λύσουν ένα πρόβλημα που δεν είχε αντιμετωπιστεί για χρόνια», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα