Κορονοϊός – Βαρουφάκης στον Realfm 97,8: Κλειδί για την επόμενη φάση είναι τα μαζικά τεστ

“Πρόκειται για άλλη μια ήττα της Ευρώπης. Αυτό που αποφάσισαν εχθές δεν είναι για τον Μάιο. Δεν θα γίνει τίποτε πριν από το νέο έτος” δήλωσε για τη Σύνοδο Κορυφής ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Το θέμα είναι οι ενισχύσεις και γι’αυτό η κ. Λαγκάρντ είναι έξαλλη” τόνισε.

“Εγώ βλέπω τον κ. Τσιόδρα και τους επιστήμονες της κυβέρνησης να είναι πολύ σοβαροί άνθρωποι και είμαι σίγουρος ότι ανησυχούν πολύ για την αναζωπύρωση, για το δεύτερο κύμα, όπως θα έπρεπε να ανησυχούμε όλοι” σημείωσε.

“Δεν είναι μια απλή γρίπη, είναι ένας πραγματικός κίνδυνος και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Η αναζωπύρωση θα είναι τραγική. Το χειρότερο θα είναι να βγούμε λίγο-λίγο στους δρόμους και να υπάρξει μια δεύτερη καμπύλη, που θα πρέπει να ισιωθεί με ένα νέο γενικό lockdown. Άρα θεωρώ ότι το κλειδί είναι τα μαζικά τεστ. Να βγαίνουν αυτοί που έχουν ελεγχθεί και γίνονται συνεχώς έλεγχοι σε όσους βγαίνουν από το σπίτι τους. Θέλει μια οργάνωση και να γίνεται ότι και στη Γερμανία, έχουν δείξει το δρόμο στο θέμα των μαζικών τεστ” πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ