Αλαβάνος: Γιατί τάχθηκα υπέρ της περιφοράς του Επιταφίου – ΒΙΝΤΕΟ

“Ένα θέμα που με έχει απασχολήσει πολύ είναι το άσχημο συναίσθημα που έχει πολύς κόσμος λόγω της μοναχικότητας, της απομόνωσης και αυτό θα αφήσει σημάδι και μετά στην κοινωνία. Καλά είναι τα μέτρα και έχουν αποτέλεσμα στην Ελλάδα, αλλά θα έπρεπε να δώσουμε στον κόσμο μια συναισθηματική ελάφρυνση” τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας στο OPEN σχετικά με την άποψή του ότι θα έπρεπε να γίνει η περιφορά του Επιταφίου.

Ο κ. Αλαβάνος είπε ότι “θα έπρεπε να δώσουμε στον κόσμο μια συναισθηματική ελάφρυνση. Σε όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους. Δεν έχει κανένα κόστος σε ό,τι αφορά στην εξάπλωση του κορονοϊού. Αυτή η σκέψη μου γεννήθηκε να βγει ένας λιτός Επιτάφιος με έναν ιερέα, έναν νεωκόρο και λίγα λουλούδια, να βγει ο κόσμος στα μπαλκόνια και να ανάψει ένα κερί ή αν δεν έχει κερί να φωτίσει με τα κινητά του ώστε να υπάρξει αυτή η “επικοινωνία”. Όταν ένας άνθρωπος υποφέρει και είναι μόνος του είναι πολύ πιο δύσκολο, ενώ όταν νιώσει ότι ανήκει σε ένα όλον, ότι περιμένει λυτρωμό είναι διαφορετικά”.

Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο “το ίδιο υποστηρίζω και για την Ανάσταση. Να είναι ένας ιερέας με έναν ψάλτη να ψάλει το “Χριστός Ανέστη”, δεν κοστίζει τίποτα.

Όπως είπε ο κ. Αλαβάνος “η ψυχική στήριξη είναι αναγκαία”.Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ