Πέτσας: Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Στην κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού, απάντησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Σε συνέντευξη που έδωσε στο ΟΡΕΝ, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε χαρακτηριστικά: «τι σχέση έχει το μήνυμα του Πρωθυπουργού με όλα αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Καμία. Εκλογές, κατ’ αρχάς, δεν υπάρχουν. Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Σε κανένα σημείο του μηνύματος του Πρωθυπουργού δεν υπήρχε αναφορά σε εκλογές».

Όπως υπογράμμισε, στο μήνυμα του Πρωθυπουργού «υπήρχε ένα μεγάλο ‘Ευχαριστώ’ σε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι ακολούθησαν τα αυστηρά δύσκολα μέτρα. Ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» στους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Και στους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι κάνουν ένα σωρό πολύτιμα πράγματα, είτε βάζουν πράγματα στο ράφι των σούπερ μάρκετ είτε ασχολούνται με την καθαριότητα στους Δήμους. Υπήρχε επίσης κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Μία ξεκάθαρη τοποθέτηση ότι, αν τηρήσουμε και αυτές τις δύο εβδομάδες τα μέτρα, έρχεται ένα φως στην άκρη του τούνελ, με το ξεδίπλωμα του σχεδίου σταδιακής επιστροφής, στην κανονικότητα. Υπήρχε και μία σοβαρή ιδεολογική αναφορά η οποία δεν συζητήθηκε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, που έχει να κάνει με το τι Κράτος θέλουμε. Θέλουμε ένα αποτελεσματικό Κράτος. Αυτό είπε ο Πρωθυπουργός. Γιατί η εμπιστοσύνη εμπεδώνεται από ένα αποτελεσματικό Κράτος».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν ότι αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός ήταν μια αποτύπωση της πραγματικότητας. Όσα γίνονται στην ψηφιακή διακυβέρνηση, στην τηλεκπαίδευση, στην τηλεργασία, δεν είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες. Όσον αφορά το Ε.Σ.Υ., οι Μ.Ε.Θ. από 565 πριν από δυόμισι μήνες έγιναν 979, οι προσλήψεις έχουν φτάσει τις 2.789 και έχουν εγκριθεί 4.824, με ένα μεγάλο μέρος να είναι γιατροί και το υπόλοιπο νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια παρακαταθήκη για το μέλλον».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ