Νότης Μηταράκης: Θα μπουν ΑΤΜ στις δομές φιλοξενίας – ΒΙΝΤΕΟ

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης μίλησε στο Open και την εκπομπή “Τώρα… ό,τ ι συμβαίνει” για τα κρούσματα κορονοϊού στους καταυλισμούς και τα μέτρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού σε δομές φιλοξενίας μεταναστών στη χώρα.

“Εξακολουθούμε να μην έχουμε κανένα κρούσμα στις δομές των νησιών που έχουν προκαλέσει ανησυχία και στην ΕΕ και στις τοπικές κοινωνίες αλλά έχουμε λάβει μέτρα από 1η Μαρτίου για τον περιορισμό του κινδύνου να υπάρχει κρούσμα” είπε ο υπουργός και συνέχισε: “Δεν υπάρχουν νέες αφίξεις που πάνε στις δομές, έχουμε περιορίσει την κίνηση προς και από τις δομές, έχουμε δημιουργήσει ειδικές υγειονομικές ομάδες στις δομές ώστε να ελέγχουν οποιοδήποτε πιθανό κρούσμα και υπάρχει και χώρος καραντίνας έτοιμος σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα και ενημερώνουμε τους διαμένοντες για τον κίνδυνο του κορονοϊού. Υπάρχει μια δυσπιστία… Κάποιοι διαμένοντες δεν πιστεύουν ότι πραγματικά υπάρχει κίνδυνος, κρούσμα, κάποιοι νιώθουν ότι στοχοποιούνται για να μειωθεί η κυκλοφορία τους “.

Και επεσήμανε: “Δυστυχώς αυτές οι δομές όπως δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν κανόνες, δεν είχαν πύλη, δεν είχαν ασφαλή περίφραξη. Μέσα στην κρίση προσπαθήσαμε και ενισχύσαμε αυτά τα μέτρα”.

“Είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε τις δομές από την είσοδο, την έξοδο από τις δομές, είναι σχεδόν αδύνατο να βάλεις κανόνες μέσα στη δομή”.

Στη συνέχεια υπογράμμισε: “Στα νησιά έχουμε παγώσει το χρηματικό επίδομα, που παίρνουν κάθε μήνα από την Ύπατη Αρμοστεία, του Απριλίου ώστε να μην υπάρχει έξοδος για ανάληψη χρημάτων και έχουμε ζητήσει και θα μπει άμεσα από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ΑΤΜ σε κάθε δομή”

Δείτε το βίντεο από το Open:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ