Κορονοϊός – Μηταράκης: Παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα στις δομές φιλοξενίας – Τι είπε για την Ριτσώνα

Για τα κρούσματα κορονοϊού που βρέθηκαν στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Ριτσώνα μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Όπως είπε ο ίδιος, “μετά το περιστατικό με την γυναίκα που γέννησε σε νοσοκομείο της Αθήνας και βρέθηκε θετική στον ιό, ζητήθηκαν και έγιναν έλεγχοι στη δομή μεταναστών στη Ριτσώνα. Αυτοί έδειξαν ότι βρέθηκαν θετικά 20 άτομα, έχει μπει η δομή σε καραντίνα για 14 ημέρες, ενώ όλοι οι έλεγχοι που έγιναν σε προσωπικό της δομής ήταν όλοι αρνητικοί”.

Ο κ. Μηταράκης είπε ακόμη ότι “στην Ελλάδα έχουμε 100.000 μετανάστες που φιλοξενούνται είτε σε δομές είτε σε διαμερίσματα ή και σε ξενοδοχεία. Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε κρούσματα και στους μετανάστες. Παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Από την 1η Μαρτίου έχουμε αποκλείσει από τις υφιστάμενες δομές τις αφίξεις μεταναστών ώστε να αποκλείσουμε την εισαγωγή του ιού, έχουμε αυξήσει τα μέτρα προστασίας, έχουμε λάβει μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας κ.α.”.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην απροθυμία κάποιων δήμων να βοηθήσουν ώστε να βρεθούν χώροι προκειμένου να μετατραπούν σε χώρους καραντίνας”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ