• Κορονοϊός - Πέτσας στον Realfm 97,8: Θα σουβλίσουμε τον κορονοϊό φέτος το Πάσχα

  12:45 μμ, Τετάρτη 01 Απρ 2020 12:45 μμ, Τετάρτη 01 Απρ 2020

  "Φέτος θα είναι ένα διαφορετικό Πάσχα, πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Και εγώ είμαι από χωριό και ξέρω τι γίνεται στις ταράτσες και στις αυλές και στις γειτονιές. Το θέμα δεν είναι αν είναι κάποιος με την οικογένειά του, δηλαδή με τα 3 ή 4 άτομα του σπιτιού, αλλά συνήθως ότι είναι το σούβλισμα του αρνιού μια αφορμή για να υπάρξει μια παρέα που δημιουργείται εκείνη τη στιγμή. Δεν θέλουμε τον συνωστισμό, γι' αυτό τον λόγο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού μπορούμε να ψήσουμε το αρνί στον φούρνο και του χρόνου να είμαστε καλά με υγεία να συνεχίσουμε τα ήθη και τις παραδόσεις μας και να γιορτάσουμε όπως γιορτάζουμε κάθε χρόνο. Φέτος υπάρχει κάτι διαφορετικό. Απαιτεί η συγκυρία να κάνουμε ότι μπορούμε για να εμποδίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού για να είμαστε όλοι εδώ και του χρόνου. Θα σουβλίσουμε τον κορονοϊό φέτος, μένοντας στο σπίτι και φροντίζοντας να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα σουβλίσουμε τα αρνιά στις αυλές μας και δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας, έχουμε την πίστη μέσα μας. Θα γιορτάσουμε του χρόνου και την επόμενη χρονιά, αρκεί να έχουμε τους αγαπημένους ανθρώπους μας" δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

  "Και εμένα θα ήθελε ο πατέρας και ο πεθερός μου να μας δουν και να δουν και τα εγγόνια τους. Φέτος δεν θα το δουν αυτό, να είμαστε όλοι καλά θα μας δουν του χρόνου, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών" πρόσθεσε.

  "Δεν υπάρχει στον σχεδιασμό μας κανένα μέτρο μείωσης των μισθών στο δημόσιο ή συντάξεων, αυτός είναι ο σχεδιασμός και εκτείνεται μέχρι τον Μάιο. Αξιολογούμε συνεχώς την κατάσταση" υπογράμμισε.

  "Εξετάζουμε την αυστηροποίηση των μέτρων ιδίως σε ότι αφορά τον αριθμό των μετακινήσεων και τον χρονικό περιορισμό, είναι θέματα που εξετάζουμε και αναμένουμε τις εισηγήσεις των ανθρώπων που είναι στο πεδίο, είναι θέμα που μπορεί να ανακοινωθεί τις επόμενες δύο ημέρες. Προσανατολιζόμαστε στον περιορισμό που όμως δεν θα θίξει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που δεν κάνουν κατάχρηση σήμερα. Θα επηρεάσει τον πληθυσμό που κάνει κατάχρηση, που χρησιμοποιεί για παράδειγμα ένα έντυπο κάθε φορά με αποτέλεσμα να βγαίνει έξι φορές την ημέρα από το σπίτι του ή να πηγαίνει 3 φορές την ημέρα για άσκηση... δεν είναι αποδεκτά πράγματα αυτά, δεν είναι οι άλλοι κορόιδο που μένουν στο σπίτι. Η αυστηροποίηση θα θίξει μόνο τους πονηρούς. Το θέμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν εξετάζεται. Όσον αφορά στους περιορισμούς για το Πάσχα, το βλέπουμε και το αξιολογούμε θα το εξετάσουμε εκείνη τη στιγμή".

  Για τον χώρο των ΜΜΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι "έχουμε κάνει σημαντικά βήματα από την αρχή της κρίσης. Τα ΜΜΕ είχαν ακριβώς το ίδιο πλαίσιο προστασίας και στήριξης από την Πολιτεία που είχαν οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με διοικητική εντολή. Εμείς δεν θέλουμε τα κανάλια, ούτε τις εφημερίδες ούτε τα ΜΜΕ να κλείσουν, ίσα ίσα θέλουμε τώρα που χρειάζεται η ενημέρωση να λειτουργούν συνεχώς είτε με τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία, εξ αποστάσεως για ένα μέρος του προσωπικού, είτε επιτόπου για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, άρα σε πρώτη φάση τους εντάξαμε στο ίδιο πλαίσιο προστασίας με τις επιχειρήσεις που έκλεισαν. Ξεκινήσαμε σε ραδιόφωνο και τηλεόραση τη διαφημιστική μας καμπάνια που θα αναπτύσσεται μέχρι τον Μάιο και περιλαμβάνει όλα τα ΜΜΕ, εφημερίδες, περιφερειακά μέσα και το διαδίκτυο. Η ενημέρωση σώζει ζωές ιδίως τώρα που έρχεται η κόπωση όταν μένουμε στο σπίτι. Περιλαμβάνει όλα τα μέσα και την περιφέρεια. Όσον αφορά το ζήτημα της περαιτέρω ενίσχυσης του Τύπου, για τις εφημερίδες το ζήτημα που είχε να κάνει με τη διανομή, αντιδράσαμε και προχωρήσαμε τη διανομή μέσω των σούπερ μάρκετ. Προχωρούμε τώρα στην απόφαση για την ενίσχυση του Τύπου ενδεχομένως και αυτή την εβδομάδα να εκδοθεί η ΚΥΑ. Έχουμε αφήσει στη μέση τη Β φάση του διαλόγου αλλά αυτή τη στιγμή λόγω του κορονοϊού δεν μπορούμε να την ολοκληρώσουμε, άρα θα προχωρήσουμε στην έκδοση της ΚΥΑ για να κερδίσουμε χρόνο και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μπορούμε".

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα