Κορονοϊός – Μέγαρο Μαξίμου: Δεν αποκλείεται, αν χρειαστεί, και η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας

Του Γιώργου ΣιαδήμαΜπορεί μέχρι τώρα η κυβέρνηση να έχει κερδίσει τη μάχη με τον κορονοϊό, αλλά ακόμα όχι τον πόλεμο. “Το επόμενο δεκαήμερο θα κριθούν όλα” είναι η φράση-κλειδί που ακούγεται στις κλειστές συσκέψεις του πρωθυπουργικού γραφείου. Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πως το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και, ανάλογα με τις συνθήκες, είναι έτοιμοι να πάρουν και άλλα προληπτικά μέτρα. Ήδη από την περασμένη Δευτέρα στη χώρα απαγορεύονται οι άσκοπες μετακινήσεις, ωστόσο πάνω στο τραπέζι παραμένει το σενάριο της καθολικής απαγόρευσης. Δηλαδή να υπάρχουν έξοδοι των πολιτών από τα σπίτια τους μόνο για να πάνε στα σούπερ μάρκετ και στα φαρμακεία.

Πάντως, σταδιακά οι μετακινήσεις περιορίζονται έτσι κι αλλιώς, ενώ οι πτήσεις σε πολλές περιοχές εκτός ή εντός της χώρας πλέον απαγορεύονται ή μειώνονται. Κάτι που ισχύει και με τα μέσα μεταφοράς, που έχουν περιορίσει κατά πολύ τα δρομολόγιά τους.

“Τα μέτρα αυτά, των άσκοπων μετακινήσεων δηλαδή, τα πήραμε για να μπορέσουμε να συνετίσουμε αυτούς τους λίγους οι οποίοι αποφάσισαν με δική τους πρωτοβουλία να μη σεβαστούν την παρότρυνσή μας”, ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα στην Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ