Βελόπουλος: Να δοθεί σε όλους το επίδομα των 800 ευρώ

«Σε όλα τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, έλειπαν βασικές έννοιες, όπως η εθνεγερσία, η επανάσταση εναντίον Tούρκων και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Αυτά γιορτάζουμε, όχι τον κορονοϊό», παρατήρησε ξεκινώντας την τοποθέτησή του στη Βουλή κατά τη συζήτηση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου για επίταξη ακινήτων για λόγους δημόσιας υγείας και αναστολής της υποβολής αιτήσεων για την χορήγηση ασύλου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Συνεχίζοντας, απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την συνέχιση της αιμοδοσίας, γιατί, όπως είπε, οι αιμοδότες φοβούνται να πάνε στα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας ενώ υπάρχουν κατηγορίες ασθενών με μεγάλες ανάγκες, όπως είναι οι πολυμεταγγιζόμενοι και ζήτησε να δημιουργηθούν περισσότερα κινητά συνεργεία.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, έθεσε το θέμα των Ελλήνων φοιτητών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Λονδίνο και ζήτησε από την κυβέρνηση να φροντίσει για την επιστροφή τους.

«Το είπα στον πρωθυπουργό και απάντησε ότι δεν μπορεί να μεταφέρει το πρόβλημα του κορονοϊού στην Ελλάδα, γιατί δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν έχουν κάνει τεστ για να βρεθεί αν είναι θετικοί στον ιό. Και του είπα: Ωραία, φέρτε τους εδώ, πηγαίνετέ τους σε κάποιο χώρο και κάντε τους τεστ. Τους λαθρομετανάστες που φέρνετε από τη Σάμο, τη Λέσβο, την Κω και τους διασπείρετε σε όλη την Ελλάδα τους έχετε κάνει τεστ; Δεν καταλαβαίνω γιατί έχετε αυτό τον ρατσισμό απέναντι στον Έλληνα», είπε.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και προσφυγικό θέμα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ξεκίνησε ασκώντας έντονη κριτική στα κόμματα της Αριστεράς.

«Ακούω από την Αριστερά να προτείνει να αφήσουμε τα σύνορα ανοικτά και να πιέσουμε την Ε.Ε να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης. Στο φαντασιακό επίπεδο είναι ένα επιχείρημα σωστό. Αλλά εάν δεν δέχονται οι Ευρωπαίοι; Άλλο το επιθυμητό και άλλο το εφικτό. Εάν δεν έχετε πρόταση, μην αναπαραγάγετε μία ιδεοληψία διότι δυστυχώς δεν υπάρχει Ευρώπη. Φαίνεται και από την πανδημία του κορονοϊού, πως στην Ευρώπη επικρατεί “ο σώζων εαυτόν σωθήτω”. Μόνοι ήμασταν και μόνοι είμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο κ. Βελοπουλος και απευθυνόμενος προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, επανέλαβε την πρότασή του για την δημιουργία «πραγματικών και ανθρώπινων», όπως είπε, δομών στα ακατοίκητα νησιά, ώστε να μην υπάρχουν και άλλα προβλήματα, όπως οι υγειονομικοί κίνδυνοι.

«Είναι δυνατόν να μην υπάρχει ούτε ένα κρούσμα στην Μόρια, που είναι άθλιες οι συνθήκες; Που μεγαλώνουν παιδιά μέσα στις λάσπες;», είπε.

Ο κ. Βελόπουλος, αναφέρθηκε σε πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, όπως η ανάρτηση του ευρωβουλευτή κ. Κούλογλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ζήτησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση.

«Κυρίως δεν μπορώ να ακούω από υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, να αναφέρουν στα social media “θα λογαριαστούμε μετά”, ανέφερε και πρόσθεσε.

«Δεν μπορώ να ακούω τους ΣΥΡΙΖΑίους να λένε ότι θα λογαριαστούμε. Τι είναι αυτό; Θα πάτε στα βουνά; Θα κάνετε νέο αντάρτικο; Το κόμμα σας δεν βρίσκεται στο 3% αλλά στο 28%, στο 30%. Μαζέψτε τους όλους αυτούς. Δεν είναι σωστό να λέγονται αυτά τα πράγματα».

Στο ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει κάνει σειρά από λάθη.

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας για 15 ημέρες. Να μην κυκλοφορεί κανείς. Αλλά εσείς εξαιρέσατε αυτόν που θέλει να βγάλει έξω τον σκύλο του, την γάτα του, εξαιρέσατε τους υπουργούς. Αν δεν πάρετε αυστηρότερα μέτρα, τότε από τις 20 Απριλίου που αναμένεται η κορύφωση του προβλήματος, δεν θα μπορείτε να μαζέψετε τον κόσμο», ανέφερε.

Ζήτησε επίσης να καταβληθεί σε όλους το επίδομα των 800 ευρώ και να ληφθούν μέτρα για τους μακροχρόνια ανέργους. Ακόμη να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους να κάνουν το διαγνωστικό τεστ ακόμη και εάν δεν έχουν την δυνατότητα να απευθυνθούν στα ιδιωτικά κέντρα.

«Να πάρετε οριζόντια μέτρα. Αν δεν τα πάρετε για όλους θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα. Και επιτέλους, σταματήστε αυτό το μέτρο για το 30% επί των αποδείξεων μέχρι να λήξει η κρίση αυτή. Κλείσατε τις επιχειρήσεις που πουλούν ξύλα. Μα στην Βόρεια Ελλάδα ακόμα κάνει κρύο. Οι άνθρωποι χρειάζονται ξύλα», είπε ο κ. Βελόπουλος.

Αναφερόμενος στο θέμα των συνόρων του Έβρου ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, επικαλέστηκε δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο, όπως είπε, «ο πρόεδρος Ερντογάν αποφάσισε να αφήσει 30.000 ποινικούς ελεύθερους. Να είμαστε προετοιμασμένοι για πράγματα που δεν φαντάζεστε», είπε και πρόσθεσε.

«Γι’ αυτό φωνάζω να θωρακίσουμε τα σύνορά μας. Πήγε ο κ. Στεφανής στα Ίμια και τον πέταξαν με τις κλωτσιές οι Τούρκοι. Αλλά αυτό το κρύβετε. Και έχετε βάλει όλα τα κανάλια να σας λιβανίζουν. Και όλη μέρα ακούμε ζήτω η ΝΔ, τι μεγάλο κόμμα είναι η ΝΔ, τι καλή κυβέρνηση είναι η ΝΔ, κλπ. Αφού πλέον το έχω πιστέψει κι εγώ».

«Εμείς κάνουμε προτάσεις και εσείς στο τέλος θα τις δεχθείτε. Και θα πάτε τους λαθρομετανάστες στα ακατοίκητα νησιά. Έχετε όμως μια φοβία στην φράση νόμος και τάξη στην χώρα. Εμείς είμαστε υπέρ του νόμου και της τάξης. Και λέμε πρώτα η Ελλάδα και πρώτα ο Έλληνας και αν το κάνετε κι εσείς πράξη θα είμαστε μαζί σας», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ