Πυρά ΚΙΝΑΛ: «Το σχέδιο της ΝΔ αποκαλύπτεται: Τις συνέπειες της κρίσης θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι»

Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής, κατηγορώντας την ότι με το άρθρο 9 της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, «δίνει την δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους εργοδότες και για διάστημα ως 6 μηνών, να απασχολούν το 50% των εργαζομένων τους για διάστημα δυο μόνο εβδομάδων τον μήνα, κόβοντας τους βέβαια τον μισό μισθό. Ανεξέλεγκτα χωρίς κανένα κριτήριο η προϋπόθεση».

Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, το μέτρο αυτό «όπως είναι σαφές, δεν συνδέεται με τις έκτακτες συνθήκες που προέκυψαν και καλύπτονται ήδη με άλλες διατάξεις (και έχουν πολύ μικρότερο χρονικό ορίζοντα). Αποκαλύπτει την πολιτική της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης: Το μάρμαρο θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι».

Το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει, επιπλέον, πως «δημιουργούνται τετελεσμένα χωρίς συζήτηση στη Βουλή, χωρίς κανένα διάλογο και συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους και χωρίς φυσικά ένα ολοκληρωμένο συνεκτικό σχέδιο για την επόμενη μέρα στην χώρα, την οικονομία και την κοινωνία. Μεθοδεύσεις που οδηγούν στη μονιμοποίηση αντιεργατικών μέτρων στη σκιά της πανδημίας».

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, το ΚΙΝΑΛ «έχει στηρίξει όλο αυτό τον καιρό όλα τα δύσκολα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Δεν αποδεχόμαστε όμως λογικές που εκμεταλλεύονται την περίοδο αυτή, για να κάνουν πράξη την εργοδοτική ασυδοσία και την αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων» και καταλήγει απαιτώντας την άμεση κατάργηση του άρθρου 9 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 20/3/2019.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ