Η αθέατη μάχη της Πολεμικής Αεροπορίας κατά του κορονοϊού

Την περασμένη Παρασκευή συνέβη ένα περιστατικό που κανείς δεν αντιλήφθηκε. Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας είχε πετάξει στην Σάμο για αεροδιακομιδή. Μία από τις δεκάδες που εκτελούν κάθε εβδομάδα. Παρουσίασε ένα πρόβλημα στο στροφείο του ουραίου κατά την επιστροφή. Υπό διαφορετικές συνθήκες θα χρειαζόταν ίσως και τρεις ημέρες μέχρι να γίνει η επισκευή. Όμως λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα εξαιτίας του κορονοϊού δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου. Το ελικόπτερο έπρεπε να επανέλθει στην υπηρεσία… χθες.

Το ανταλλακτικό βρέθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Μόλις επέστρεψε στην βάση του μπήκε κατευθείαν στο υπόστεγο. Οι τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας έπεσαν επάνω του. Όλη νύχτα εργάζονταν πυρετωδώς. Στις 7 το πρωί του Σαββάτου, έχοντας υπερβάλει εαυτόν, είχαν κάνει το αδύνατο δυνατό. Το ελικόπτερο ήταν έτοιμο και το πλήρωμά του τέθηκε και πάλι στην διάθεση των κατοίκων των νησιών μας, έτοιμοι να μεταφέρουν όποιον συμπολίτη μας αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον στον τομέα των μεταγωγικών πτητικών μέσων, η ηγεσία της ΠΑ λειτουργεί σε συνθήκες… πολέμου. Προσπαθούν να κρατούν τις διαθεσιμότητες μεταγωγικών αεροσκαφών (C-130 & C-27) κι ελικοπτέρων (Super Puma) σε υψηλά επίπεδα.​ Κι είναι άξια συγχαρητηρίων η διαρκής προσπάθεια που καταβάλλουν όλα τα στελέχη νυχθημερόν, σώζοντας με αυταπάρνηση τις ζωές συμπολιτών μας από τα νησιά του Αιγαίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ