Γεωργιάδης: Όποιος πλήττεται από την κρίση δεν θα πρέπει να ενοχλείται από εισπρακτικές- ΒΙΝΤΕΟ

Προειδοποίηση σε εισπρακτικές και δικηγορικές εταιρείες να μην ενοχλούν συστηματικά τους δανειολήπτες απηύθυνε κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την κρίση του κορονοϊού, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός ανάπτυξης δήλωσε ότι « το υπουργείο Ανάπτυξης έλαβε την πρωτοβουλία να προειδοποιήσει τις εισπρακτικές εταιρείες λόγω των συνεχών καταγγελιών που είχαμε για πολλές τηλεφωνικές οχλήσεις για την είσπραξη οφειλών. Τόσο η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών τόσο και η Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, συμφώνησαν να προσφέρουν με ένα τηλεφώνημα σε όλους τους δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ τρίμηνη αναστολή στην πληρωμή των χρεών τους. Με αυτόν τον τρόπο, εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που βρίσκονται σε μεγάλη μείωση εισοδήματος λόγω του κορονοϊού θα μπορούν να αναβάλουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις και να διατηρήσουν τη βιώσιμη οικονομική τους θέση. Για όλους τους δανειολήπτες που βρίσκονται στις κατηγορίες των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό, και αυτοί δικαιούνται να λάβουν τρίμηνη αναστολή των χρεών τους και όσοι το επιθυμούν μπορούν να ζητήσουν εξατομικευμένες και ευνοϊκότερες λύσεις των ρυθμίσεων των χρεών τους.

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε όμως «όσοι δεν έχουν πληγεί να συνεχίσουν κανονικά να πληρώνουν τη δόση τους», ενώ διευκρίνισε ότι οι κατηγορίες για την αναστολή των χρεών θα διευρύνονται όσο η κρίση προχωράει.

Ο υπουργός Ανάπτυξης προειδοποίησε εισπρακτικές και δικηγορικές εταιρείες ότι «δεν θα υπάρχουν ενοχλήσεις συνεχείς σε δανειολήπτες. Τόσο οι εισπρακτικές εταιρείες και οι δικηγορικές εταιρείες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν οι καταγγελίες συνεχιστούν, δεν θα ισχύσει η συμφωνία και θα προχωρήσουμε σε ακόμα αυστηρότερα μέτρα. Όποιος πλήττεται από την κρίση δεν θα πρέπει να ενοχλείται».

Τέλος, για τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις μετά την κρίση, μετά και τις αποφάσεις της ΕΚΤ, το σχετικό ποσό που δύναται να διατεθεί σε δάνεια κεφαλαίου κίνησης μέσω τραπεζών προς τις ΜΜΕπιχειρήσεις διπλασιάζεται και άρα, μπορεί να ανέλθει ως τα 6 δισ., ανέφερε ο υπουργός.

Δείτε το βίντεο: 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ