• Κορονοϊός: Πλαφόν στα αντισηπτικά και κάρτα εισόδου στα σούπερ μάρκετ - Τι δήλωσε ο Γεωργιάδης

  11:44 πμ, Δευτέρα 16 Μάρ 2020 11:44 πμ, Δευτέρα 16 Μάρ 2020

  Πλαφόν στα αντισηπτικά μπαίνει μετά τον πανικό που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού. Όπως είπε στον RealFm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Ιωσήφ Καλαμαράκη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης "επάρκεια αγαθών υπάρχει. Βάλαμε πλαφόν τρία αντισηπτικά ανά πελάτη. Είμαστε σε έκτακτες συνθήκες, σε έκτακτες συνθήκες θα έχουμε έκτακτα μέτρα". Σύμφωνα με τον ίδιο "έχουμε ήδη δώσει το δικαίωμα στα σούπερ μάρκετ να κάνουν και την Κυριακή delivery και ήδη συζητάμε επέκταση του ωραρίου", ενώ υποστήριξε ότι "είναι ευθύνη της κάθε αλυσίδας πώς θα εφαρμόζει το μέτρο... Εάν περιμένετε το κράτος να βάλει έναν χωροφύλακα δίπλα από τον κάθε άνθρωπο, δεν θα γίνει και δεν πρέπει. Οι υπηρεσίες security των σούπερ μάρκετ έχουν αναλάβει την υποχρέωση να φροντίζουν να τηρούνται οι αποστάσεις. Θα τηρηθεί ο κανονισμός που είναι ένα άτομο ανά δέκα μέτρα". Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ότι εντός της ημέρας υπάρχει εκ νέου σύσκεψη με προμηθευτές και παράγοντες της αγοράς για το θέμα των αντισηπτικών, των μασκών και του υγειονομικού υλικού.

  Ακούστε το ηχητικό:

  Με κάρτα εισόδου από σήμερα

  "Κάθε μέρα θα κάνουμε έλεγχο σε σούπερ μάρκετ" δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και υπογράμμισε ότι δεν χρειάζεται να επικρατήσει πανικός λόγω του κορονοϊού καθώς υπάρχει επάρκεια σε προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα υπάρξουν εξοντωτικά πρόστιμα για την αισχροκέρδεια. "Πλέον οι πολίτες θα μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ με κάρτα εισόδου για να υπάρχει έλεγχος ροής μέσα σε αυτά ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός" υπογράμμισε. "Σε εφαρμογή των μέτρων, κάνουμε σήμερα τον πρώτο έλεγχο. Η κάρτα εισόδου θα είναι αριθμημένη, έχει γίνει η διαίρεση των τετραγωνικών του μαγαζιού με τον αριθμό 10, που είναι ο ελάχιστος αριθμός τετραγωνικών ανά πελάτη. Ο κάθε πελάτης θα παίρνει μια κάρτα και όταν βγαίνει θα αφήνει την κάρτα. Δεν μπορεί να μπαίνει πελάτης αν δεν υπάρχει διαθέσιμη κάρτα" συμπλήρωσε.

  Ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα θα κάνει τις αγορές του σε τρόφιμα στο πλαίσιο των προληπτικών μελετών που λαμβάνονται για την πρόληψη διασποράς του κορονοϊού ενώ στα σούπερ μάρκετ θα λειτουργεί - σε όσες επιχειρήσεις δεν γίνεται αυτό μέχρι σήμερα - και υπηρεσία delivery και επιπλέον, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης στην τηλεόραση του Οpen, τα ντελίβερι θα κάνουν παραδόσεις κατ οίκον ακόμη και Κυριακές. Όπως ανέφερε κ. Γεωργιάδης, στις 11:00 είχε προγραμματιστεί εκ νέου σύσκεψη με προμηθευτές για το θέμα των αντισηπτικών, των μασκών και του υγειονομικού υλικού. Σημείωσε ότι από την Πέμπτη θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση σε σχέση με τα αντισηπτικά, ενώ για τις μάσκες θα πάρει λίγο περισσότερο. Προσέθεσε, δε, ότι υπάρχει παρακολούθηση μέσω της δήλωσης αποθεμάτων και των στοιχείων τιμολόγησης (transfer pricing) για ενδεχόμενες προσπάθειες για υπερτιμολογήσεις και αισχροκέρδεια, ενώ είπε ότι σε επόμενη νομοθετική ρύθμιση θα προβλεφθούν εξοντωτικά πρόστιμα για περιπτώσεις καταχρηστικής συμπεριφοράς από προμηθευτές κι εμπόρους.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα