Κορονοϊός: Ένας άνθρωπος ανά 10 τ.μ. στα σούπερ μάρκετ – Σεκιούριτι θα ελέγχουν πόσοι μπαίνουν

Για τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού που θα ληφθούν από την Κυβέρνηση στα σούπερ μάρκετ, μίλησε στον Alpha ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Θα πρέπει να είναι ένας άνθρωπος ανά 10 τετραγωνικά μέτρα και θα πρέπει οι security να ελέγχουν πόσοι άνθρωποι μπαίνουν», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και ξεκαθάρισε πως δεν θα λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ τις Κυριακές αλλά θα γίνονται μόνο delivery.«Στόχος μας είναι να μην υπάρξει συνωστισμός. Πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Δίνουμε μία εθνική μάχη, δεν θα μπορέσει να κερδηθεί αυτή η μάχη αν δεν δώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης. «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτός ο ιός μεταδίδεται από ανθρώπους που είναι ασυμπτωματικοί. Δηλαδή, θα τον μεταδίδουμε χωρίς να ξέρουμε ότι νοσούμε. Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο Open, είπε ότι στα σούπερ μάρκετ θα λειτουργεί – σε όσες επιχειρήσεις δεν γίνεται αυτό μέχρι σήμερα – και υπηρεσία delivery και επιπλέον τα ντελίβερι θα κάνουν παραδόσεις κατ οίκον ακόμη και Κυριακές.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο επέκτασης ωραρίου λειτουργίας στις επιχειρήσεις τροφίμων, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες. ‘

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ