Κουμουτσάκος σε ΣΥΡΙΖΑ για μετεγκατάσταση: Αυτή είναι η επιστολή σε Σχοινά και Γιόχανσον

Την επιστολή που έχει στείλει στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, και στην Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας στις χθεσινές ανακοινώσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ όπου αναφερόταν ότι η Επίτροπος δήλωσε πως “η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει θέσει καν το ζήτημα του διαμοιρασμού των βαρών της κρίσης με μετεγκαταστάσεις προσφύγων από την Ελλάδα προς άλλες χώρες της ΕΕ”.

“Σε συνέχεια των δηλώσεων από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που για ακόμη μια φορά προσπαθεί, να παραμορφώσει την πραγματικότητα, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγκάζομαι σήμερα να δώσω στη δημοσιότητα την επιστολή που έχω στείλει στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, και στην Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, κα Ylva Johansson”, αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος. Όπως διευκρινίζει, πρόκειται για την επιστολή “που είχα στείλει στις 27 Ιανουαρίου 2020, εν όψει της εκκίνησης της διαπραγμάτευσης για το νέο Κοινό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου”.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, “όπως προκύπτει από το συνολικό γράμμα και πνεύμα την επιστολής, αλλά ειδικότερα στην τέταρτη παράγραφο της σελίδας 3, η Ελλάδα υποστηρίζει ότι η υποχρεωτική μετεγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων, και μάλιστα υποχρεωτική, συνιστά για την Ελλάδα τον πυρήνα της αρχής της αλληλεγγύης”.

Καταλήγοντας, ο κ. Κουμουτσάκος σημειώνει πως “ίσως μετά από αυτό μπορέσουν επιτέλους να κατανοήσουν ότι η κα Johansson στις πρόσφατες δηλώσεις της αναφερόταν αποκλειστικά και μόνο στην παρούσα περίοδο της κρίσης που επιχειρεί να δημιουργήσει η Τουρκία και όχι στην γενικότερη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ για ακόμη μια φορά πιάνεται αδιάβαστος, κακοπροαίρετος και απολύτως αντιπαραγωγικός σε μια κρίσιμη για την Ελλάδα και την Ευρώπη στιγμή”.

Δείτε ΕΔΩ τη σχετική επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Κουμουτσάκος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ