Πέτσας για κλειστά κέντρα: Εξετάζονται δύο περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – ΒΙΝΤΕΟ

Η κυβέρνηση εξετάζει δύο περιοχές, που βρίσκονται κοντά σε αεροδρόμια, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση για το πού θα βρίσκονται τα κλειστά κέντρα στην ενδοχώρα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο Στέλιος Πέτσας υπενθύμισε ότι το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε πως οι μετανάστες που θα εισέρχονται στη χώρα μας από την Κυριακή και μετά θα κρατούνται σε κέντρα κράτησης και άμεσης επιστροφής, τα οποία δεν θα βρίσκονται στα νησιά.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε σε δύο περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διευκρινίζοντας ότι οι ακριβείς περιοχές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες, προκειμένου να γίνει αυτή η μεταφορά, από τα νησιά κυρίως, όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα. “Πρόκειται για ανθρώπους που δεν θα μπαίνουν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, δεν θα καταγράφονται σύμφωνα με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για αίτηση χορήγησης ασύλου και θα κινηθούν οι διαδικασίες επιστροφής τους”, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για το ενδεχόμενο δημιουργίας κλειστών κέντρων σε ξερονήσια, ο Στέλιος Πέτσας απάντησε πως “εμείς έχουμε ένα σχέδιο που λέει κλειστές δομές” και υπενθύμισε ότι έχουν εξαγγελθεί πέντε περιοχές για τη δημιουργία τους. Εξήγησε στη συνέχεια, πως μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, κυρίως σε Χίο και Μυτιλήνη, έχει ζητηθεί από τις τοπικές αρχές να υποδείξουν νέες περιοχές. “Περιμένουμε τις προτάσεις”, είπε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε: “δεν αποκλείουμε τίποτα σε αυτή τη χρονική συγκυρία”. Καταλήγοντας, διαμήνυσε πως “πρέπει να ξέρουν όμως όλοι ότι όταν προτείνουμε μία εναλλακτική λύση θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι θα υπάρχει αυτή η εναλλακτική λύση ειδάλλως μπορεί να υπάρχει η Μόρια, η ΒΙΑΛ ή το Βαθύ”. Δείτε εδώ την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ