Τσίπρας για κλείσιμο συνόρων: Αυτό έπρεπε να γίνει από τη στιγμή που υπάρχει απόπειρα μαζικής εισροής – ΒΙΝΤΕΟ

Τη συμφωνία του σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα στον Έβρο, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως “δεν υπάρχει αμφιβολία, από τη στιγμή που υπάρχει απόπειρα μαζικής εισροής αυτό θα έπρεπε να κάνει κάθε κυβέρνηση”.

Όπως συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega “αυτό κάναμε κι εμείς” για να διευκρινίσει ότι “είχαμε κλείσει τον Έβρο χωρίς τυμπανοκρουσίες” και επανέλαβε ότι “ορθώς κάνουμε και φυλάμε τα χερσαία σύνορα”.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις ότι “βρισκόμαστε απέναντι από μία γεωπολιτική απειλή από την πλευρά της Τουρκίας και οφείλουμε οι πολιτικές δυνάμεις να έχουμε ένα ελάχιστο πλαίσιο συνεννόησης” και κάλεσε την κυβέρνηση να διεκδικήσει από την ΕΕ ουσιαστική στήριξη. Στην παρούσα φάση, είπε, απαιτείται στοιχειώδης συνεννόηση από την πλευρά των πολικών δυνάμεων και από την δική του πλευρά υπογράμμισε ότι “είναι έτοιμος να βάλει πλάτη”, εκφράζοντας επίσης τον φόβο ότι η χώρα είναι μπροστά σε αδιέξοδο”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη σημερινή αυτοψία στον Έβρο, κάνοντας λόγο για “επικοινωνιακές φιέστες με τους Ευρωπαίους” και λέγοντας πως “σήμερα κάναμε ένα επικοινωνιακό δώρο στην Ευρώπη” διευκρινίζοντας ότι “ταυτιστήκαμε με τους σκληρούς της Ευρώπης”, δηλαδή με αυτούς “που θέλουν να κάνουν αποθήκη ψυχών την Ελλάδα”, όπως είπε και γιατί ανέχεται μία πολιτική που βλέπει την Ελλάδα σαν μαύρο κουτί. “Διεθνοποιώ δεν σημαίνει απλώς ενημερώνω αλλά διεκδικώ”, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιμείνει σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας απειλώντας ακόμη και με βέτο.

Καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση ότι στο προσφυγικό κινείται χωρίς σχέδιο, ότι δεν προέβλεψε τα όσα συνέβησαν και δεν αποσυμφόρησε έγκαιρα τα νησιά, όπως και το ότι “μόλις ανέλαβε απέσυρε δυνάμεις από τον Έβρο και τους μετέφερε στα Εξάρχεια”. Έκανε λόγο για λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης τους τελευταίους επτά μήνες και επέρριψε ευθύνες στον Πρωθυπουργό ότι “αφήνει τα νησιά να βουλιάζουν για να μην δυσαρεστήσει γαλάζιους δημάρχους στην ηπειρωτική Ελλάδα”.

Όλα όσα συμβαίνουν στις τελευταίες ημέρες δεν θα έπρεπε να μας αιφνιδιάζουν, είπε ο κ. Τσίπρας, γιατί ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι θα σταματήσει να τηρεί την Δήλωση Ευρώπης-Τουρκίας. Αναφερόμενος στο τι πρέπει να πράξει τώρα η χώρα μας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι “η Ελλάδα οφείλει να διεκδικήσει από την ΕΕ ουσιαστική στήριξη… Αυτοί οι άνθρωποι, που είναι δυστυχισμένοι δεν έρχονται για να μείνουν στην Λέσβο και στην Λήμνο, αλλά για να περάσουν στην Ευρώπη. Τι κάνουν οι Ευρωπαίοι; Μας χτυπάνε την πλάτη και λένε ότι το πρόβλημα είναι η φύλαξη των συνόρων, ενώ είναι η επίδειξη ουσιαστικής αλληλεγγύης….”.

Για τη θέση της νεολαίας του κόμματός του είπε ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται ακόμη και την ουτοπία και πρόσθεσε ότι “εμείς όμως οφείλουμε με βάση τις αξίες μας να διαφυλάξουμε την εθνική ασφάλεια”.

Έστρεψε επιπλέον τα βέλη του κατά του Πρωθυπουργού γιατί δεν έχει συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ή γιατί δεν έχει επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς από τη στιγμή που θεωρεί ότι υπάρχει “εισβολή”. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως αν έχεις εισβολή αυτό είναι πόλεμος και ο ίδιος χαρακτήρισε την παρούσα κατάσταση ως μία “ακραία επιθετική κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας”.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ