Προανακριτική: Προσήλθε στη ΓΑΔΑ ο «Μάξιμος Σαράφης» – Πώς θα καταθέσει

Στη ΓΑΔΑ προσήλθε πριν από λίγο ο προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση της Novartis με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».

Ο εν λόγω μάρτυρας από την περασμένη Παρασκευή δήλωσε πως είναι στη διάθεση της προανακριτικής επιτροπής, με όλα τα μέσα προστασίας της ανωνυμίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα θα γίνει μόνο με ηχητικά μέσα και αλλοίωση της φωνής.

Οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν πως δεν θα υπάρχει σύστημα αναμετάδοσης της εικόνας κατά τη διάρκεια της εξέτασής του, ενώ έχει απαγορευτεί και η χρήση κινητού τηλεφώνου από τον μάρτυρα.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» θα βρίσκεται στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ και τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στον 14ο όροφο.

Ποιοι βουλευτές συμμετέχουν στη διαδικασία 

Στην εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη» δεν προσήλθε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος. Νωρίτερα το ΚΚΕ είχε ξεκαθαρίσει ότι αποχωρεί από την προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο μέχρι να αρθεί το καθεστώς προστασίας.

Ως εκ τούτου, στη ΓΑΔΑ έχουν μεταβεί ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Μπούγας, ο Θανάσης Πλεύρης από τη ΝΔ, ο Σπύρος Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ