Ο Δένδιας ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις τουρκικές προκλήσεις – Το παρασκήνιο της συνάντησης με Λαβρόφ – ΒΙΝΤΕΟ

Ως ευκαιρία «να εξηγήσουμε σε πολλούς συνομιλητές μας την ιδιαίτερη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στη Μεσόγειο και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η τουρκική στάση, τόσο με την Λιβύη όσο και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου», περιέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την συμμετοχή του στην 56η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ, με τους ομολόγους του της Λιθουανίας και του Κουβέιτ, με τον υπουργό Επικράτειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και με τον Αντιπρόεδρο της Κ.Ο. της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Γιόχαν Βάντεπουλ και την συμπρόεδρο των Γερμανών Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ.Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας καθώς και η περιφερειακή ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την ασφάλεια.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Δένδιας δήλωσε:

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα, στο πλαίσιο της Διάσκεψης, να συζητήσουμε για την πολυμέρεια στην διεθνή ασφάλεια, κάτι το ιδιαίτερα ενδιαφέρον, και μάλιστα εν όψει των νέων παγκόσμιων προκλήσεων. Και, θα πρέπει να σας πω, ότι το «εναρκτήριο λάκτισμα» ήταν μία εξαιρετικά εμπνευσμένη ομιλία του Γερμανού Προέδρου, του κ. Steimmeier.

Από εκεί και πέρα, υπήρξε μία πολύ μεγάλη σειρά διμερών επαφών, κατ’ αρχάς με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, τον κ. Lavrov, με τον κ. Dimitrov, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Μογγολίας, με τον οποίο υπεγράφησαν και δύο συμφωνίες, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας, με τον Αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU στη γερμανική Βουλή, καθώς επίσης και με τον Υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και με την συν-αρχηγό του κόμματος των Πρασίνων στην Γερμανία, όπως επίσης και με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ.

Νομίζω μία μακρά ημέρα, αλλά νομίζω μία ημέρα που μας έδωσε την ευκαιρία να εξηγήσουμε σε μία πολύ μεγάλη σειρά συνομιλητών μας την ιδιαίτερη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στη Μεσόγειο και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η τουρκική στάση τόσο στη Λιβύη, όσο και γενικά στο πλαίσιο της Ανατολικής Μεσογείου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ