Γεννηματά: Δεν χρειαζόμαστε το φλερτ κανενός, μέρα που είναι – ΒΙΝΤΕΟ

Τα βέλη της τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς την αξιωματική αντιπολίτευση έστρεψε η Φώφη Γεννηματά, κατά τη δευτερολογία της στη συζήτηση για τα εργασιακά, στη Βουλή, κάνοντας λόγο για “δήθεν κόντρες” μεταξύ τους και σημειώνοντας με νόημα ότι στο ΚΙΝΑΛ “δεν χρειαζόμαστε το φλερτ κανενός”.

“Η σημερινή κυβέρνηση βαδίζει στις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα. Οι δήθεν κόντρες δεν αλλάζουν την πραγματικότητα στο χώρο της εργασίας”, είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εκφράζοντας την πεποίθηση ότι “ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δήθεν κονταροχτυπιούνται κλείνοντας ο ένας το μάτι στον άλλο”.

Και συνέχισε η Φώφη Γεννηματά, λέγοντας για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι “για να το καλύπτουν όλο αυτό γιατί συνεχίζουν τις ίδιες πολιτικές, τάχα μου λένε προς τα έξω ότι κάνουν φλερτ σε εμάς, στο Κίνημα Αλλαγής. Δεν χρειαζόμαστε το φλερτ κανενός. Σας έχουμε πάρει είδηση και σας έχει πάρει είδηση η ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι το χειρότερο και για τους δυο σας”. “Ο ένας γι’ αυτό έχασε τις εκλογές και επιτέλους καλά θα κάνει να το καταλάβει… υπάρχουν τα πεπραγμένα σας κύριε Τσίπρα”, είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και συμπλήρωσε: “κι εσείς επιτέλους κύριε Μητσοτάκη είστε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα και όταν λέτε γενικότητες και ανακρίβειες, δεν είστε σε θέση να λύσετε αποτελεσματικά κανένα απολύτως πρόβλημα”.

Στη συνέχεια, επανέλαβε την πρότασή της ο κατώτατος μισθός να καθορίζεται από τους κοινωνικούς εταίρους και να κατοχυρωθεί στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Απηύθυνε, δε, πρόταση τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την αναφορά του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην πρόσφατη συνέντευξή του για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή 2004-2009 στη δημοσιονομική κρίση της χώρας. Απευθυνόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη πρότεινε, αν επιθυμεί, να συζητήσουν στη Βουλή αυτή την αναφορά και στον Αλέξη Τσίπρα αν είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ διατύπωσε οκτώ προτάσεις για την κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων και δήλωσε ότι θα στηρίξει κάθε θετική προσπάθεια για τη συνέχιση της λειτουργίας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας αφού εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

Σχετικά με την ΛΑΡΚΟ κράτησε επιφυλάξεις για το κυβερνητικό σχέδιο εξυγίανσης εκφράζοντας ανησυχία για κλείσιμο της επιχείρησης ή τμηματικής πώλησης ή μεταφοράς του εργοστασίου στη Βόρεια Μακεδονία ή στην Τουρκία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ