Πέτσας για επεισόδια στη Μόρια: Δεν θεωρούμε τυχαίο ότι έγιναν την ημέρα κατάθεσης της τροπολογίας για τις ΜΚΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Στο μεταναστευτικό ζήτημα και τα επεισόδια που έγιναν στη Μόρια, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι “δεν θεωρούμε άσχετο και τυχαίο ότι έγιναν αυτά τα επεισόδια την ημέρα κατάθεσης της τροπολογίας”, που αφορά στις ΜΚΟ.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε επίσης πως “δεν είναι τυχαίο επίσης -κατά την άποψή μας- να βλέπουμε πρόσωπα που ταξιδεύουν πάρα πολύ συχνά από τα νησιά του Αιγαίου στην Τουρκία και πίσω, αυτά πρέπει να ελεγχθούν” και πρόσθεσε ότι με την εν λόγω τροπολογία “Θέλουμε να ελέγξουμε την κατάσταση μέχρι τελευταίου φυσικού προσώπου”.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως έχουμε πάρα πολλές ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον χώρο του μεταναστευτικού. “Πολλές απ’ αυτές προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν οι συνθήκες, ιδίως στην αρχή με τα μεγάλα ‘κύματα’ των μεταναστών, αλλά και στη συνέχεια υπήρχε πολύ σοβαρό έργο. Υπάρχουν όμως πολλές άλλες που λειτουργούν παρασιτικά και προβληματικά”. Και διευκρίνισε ότι το Μητρώο των ΜΚΟ που υπήρχε μέχρι σήμερα “δεν είναι ικανοποιητικό γιατί δεν προχωρούσε στην εξειδίκευση των προσώπων που ασχολούνται με αυτές”.

Στον απόηχο των επεισοδίων στη Λέσβο, τόνισε πως θα παραμείνουν στο νησί οι ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις και συμπλήρωσε πως προς το παρόν δεν συντρέχουν λόγοι για να κηρυχθούν τα νησιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Διαμήνυσε, τέλος, την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει με τις κλειστές δομές φιλοξενίας μεταναστών στα νησιά και την ενδοχώρα. Όπως είπε, η πρώτη κλειστή δομή που θα φτιαχτεί στη Σάμο θα είναι έτοιμη εντός του Φεβρουαρίου, ενώ απέδωσε τις καθυστερήσεις σε «θέμα χωροθέτησης».

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Πέτσα στον Alpha για το μεταναστευτικό:

Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις του πρωθυπουργικού συμβούλου Θάνου Ντόκου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως δεν υπάρχει θέμα συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο. Η μόνη διαφορά, όπως εξήγησε, είναι η υφαλοκρηπίδα. Το ζητούμενο, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι να σταματήσει η τουρκική προκλητικότητα ενώ συμπλήρωσε πως η Ελλάδα κρατάει ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ