ΣτΕ: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου και ενός αντιπροέδρου

Τα ονόματα των υποψηφίων για την κάλυψη της θέσης του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας κατά τη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.

Η θέση του προέδρου του ΣτΕ παραμένει κενή μετά την παραίτηση της Αικατερίνης Σακελλεροπούλου, η οποία εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, για τη θέση του προέδρου του ΣτΕ, υποψήφιοι είναι οι αντιπρόεδροι Αθανάσιος Ράντος, Μαίρη Σάρπ, Μαρία Καραμανώφ, Ιωάννης Γράβαρης, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και Δημήτρης Σκαλτσούνης.

Στο υπουργικό συμβούλιο κατατέθηκαν, επίσης, και τα ονόματα των υποψηφίων για τη θέση ενός αντιπροέδρου του ΣτΕ. Υποψήφιοι είναι οι σύμβουλοι Επικρατείας: Μαρίνα-Ελένη Κωνσταντινίδου, Μαργαρίτα Γκορτζολίδου, Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Γεώργιος Τσιμέκας, Σπυρίδων-Κωνσταντίνος Μαρκάτης και Παναγιώτα Καρλή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τήρησε την επετηρίδα στα ονόματα των υποψηφίων που θα καλύψουν τις δύο κενές θέσεις.

Ως προς τις προβλεπόμενες διαδικασίες, οι υποψήφιοι θα περάσουν από συνέντευξη από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και εν συνεχεία ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο τα πρόσωπα τα οποία θα καλύψουν τις δύο κενές θέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ